logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GENDER
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 474-478, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: jakość diety ; studenci ; płeć ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: diet quality ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Paweł Durczewski, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich płci
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 3, s. 251-254, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: częstotliwość spożycia ; produkty spożywcze ; studenci ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; food products ; students ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Zaborowicz, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Evaluation of selected dietary behaviours of students according to gender and nutritional knowledge
Źródło: Rocz. PZH. - 2016, t. 67, nr 1, s. 45-50, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: zachowania żywieniowe ; studenci ; wiedza żywieniowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviours ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: G. Galiński, J. Czarnocińska, K. Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: studenci ; płeć ; jakość diety ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: students ; gender ; diet quality ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Boczar, Lucyna Błażejczyk-Majka
Tytuł: Płeć jako czynnik determinujący zachowania konsumenckie na rynku tłuszczów roślinnych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 66-85, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcze roślinne ; płeć ; zachowania konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: vegetable fat ; gender ; consumer behavior
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP