logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GALACTOOLIGOSACCHARIDES
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Mathematical modelling of ethanol production as a function of temperature during lactic-alcoholic fermentation of goat's milk after hydrolysis and transgalactosylation of lactose
Źródło: Measurement. - 2019, vol. 135, March 2019, s. 287-294, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0263-2241
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; kefir ; goat milk ; mathematical modelling ; lactose-free ; galactooligosaccharides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.218
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Ł. K. Kaczyński, D. Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of enzymatic conversion of lactose on the flavour profile of goat milk kefir and its permeate after microfiltration [*]
Źródło: Acta Aliment. - 2018, vol. 47, no. 4, s. 432-452, bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Angielskie słowa kluczowe: galactooligosaccharides ; kefir ; goat milk ; permeate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.384
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The quality of fermented goat's milk with higher pro-health value resulting from the presence of galactooligosaccharides (GOS)
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 87, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: transgalactosylation ; galactooligosaccharides ; goat milk ; kefir
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Enzymatyczna biokonwersja laktozy mleka koziego i jego permeatu
Tytuł równoległy: Enzymatic bioconversion of goat's milk lactose and it's permeate
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 49-50
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: permeat ; mleko kozie ; galaktooligosacharydy
Angielskie słowa kluczowe: permeate ; goat milk ; galactooligosaccharides
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP