logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FUNCTIONAL FOODS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Oskar M. Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Weronika Kusek, Monika Przeor
Tytuł: Functional properties of Cornelian cherry (Cornus mas L.): a comprehensive review
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 10, s. 2071-2087, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Cornus mas ; polyphenols ; anthocyanins ; antioxidative activity ; functional foods
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/7
Rok: 2019
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019. - 158 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr.
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 513
ISBN: 978-83-7160-930-5
Liczba arkuszy: 13,5
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; osoby starsze ; postawa ; wrażliwość smakowa ; częstotliwość spożycia ; pożądalność
Angielskie słowa kluczowe: functional foods ; the elderly ; attitude ; taste sensitivity ; frequency of consumption ; desirability
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 80.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 5, s. 39-43, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: ludzie starsi ; żywienie człowieka ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: elderly people ; human nutrition ; functional foods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effects of rye bread enriched with green tea extract on weight maintenance and the characteristics of metabolic syndrome following weight loss: a pilot study.
Źródło: J. Med. Food. - 2015, vol. 18, iss. 6, s. 698-705, bibliogr.
p-ISSN: 1096-620X e-ISSN: 1557-7600
Polskie słowa kluczowe: utrzymanie prawidłowej masy ciała ; żywność funkcjonalna ; ekstrakt z zielonej herbaty ; zespół metaboliczny ; chleb żytni
Angielskie słowa kluczowe: body-weight maintenance ; functional foods ; green tea extract ; metabolic syndrome ; rye bread
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.844
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/7
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Ewa Pruszynska-Oszmalek
Tytuł: May rye bread enriched with green tea extract be useful in the prevention of obesity in rats?
Źródło: Acta Aliment. - 2013, vol. 42, no. 1, s. 69-78, bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; rye bread ; body weight ; rats ; functional foods
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.427
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/7
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Effect of rye bread enriched in green tea extract on body weight gain, visceral fat contents and lipid absorption in rats
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl. 1, s. 102-103
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: functional foods, ; green tea extract ; obesity ; rats
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2009
Autorzy: Jolanta Czarnocinska, Danuta Górecka, Hanna Orłowska
Tytuł: Postawy osób dorosłych wobec żywności funkcjonalnej w zależności od poziomu wiedzy żywieniowej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 2, s. 375-379, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; dorośli ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: functional foods ; adults ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP