logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FUNCTIONAL FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 30



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/30
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.221
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/30
Rok: 2018
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/30
Rok: 2018
Autorzy: Iwona Golak-Siwulska, Alina Kałużewicz, Tomasz Spiżewski, Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Bioactive compounds and medicinal properties of Oyster mushrooms (Pleurotus sp.)
Źródło: Folia Hortic. - 2018, 30/2, s. 191-201, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: owocniki ; żywność funkcjonalna ; właściwości prozdrowotne ; boczniaki
Angielskie słowa kluczowe: fruiting bodies ; functional food ; health-promoting activities ; oyster mushrooms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.244
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/30
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Woźniewicz, Paulina M. Nowaczyk, Anna Kurhańska-Flisykowska, Marzena Wyganowska-Świątkowska, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Jarosław Walkowiak, Joanna Bajerska
Tytuł: Consumption of cranberry functional beverage reduces gingival index and plaque index in patients with gingivitis
Źródło: Nutr. Res. - 2018, vol. 58, s. 36-45, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0271-5317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: periodontal disease ; functional food ; Vaccinium macrocarpon ; treatment outcome ; periodontal index
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.627
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/30
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; antioxidative activity ; Douchi ; functional food ; food quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/30
Rok: 2017
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Bingzhu Hou
Tytuł: Changes in bioactive compounds and antioxidative activity during douchi fermentation process
W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
Szczegóły: s. 20-37, il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-94206-1-9
Polskie słowa kluczowe: Douchi ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; żywność funkcjonalna ; jakość żywności ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: Douchi ; polyphenols ; antioxidative activity ; functional food ; food quality ; fermentation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/30
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Przemysław Niedzielski, Marek Siwulski, Mirosław Mleczek, Sylwia Budzyńska, Monika Gąsecka, Barbara Poniedziałek
Tytuł: Lithium biofortification of medicinal mushrooms Agrocybe cylindracea and Hericium erinaceus
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 8, s. 2387-2393, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: lithium ; biofortification ; Hericium erinaceus ; Agrocybe cylidracea ; functional food ; medicinal mushrooms
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/30
Rok: 2017
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Wpływ subiektywnej oceny statusu ekonomicznego ludzi starszych na ich nastawienie do żywności funkcjonalnej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2017, t. 98, nr 3, s. 271-275, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: osoby starsze ; żywność funkcjonalna ; badania ankietowe
Angielskie słowa kluczowe: elderly people ; functional food ; survey research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/30
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Magdalena Człapka-Matyasik, Małgorzata Korsar, Jan Jeszka
Tytuł: Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 8, s. 76-79, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; stany zapalne przewodu pokarmowego ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; inflammatory of gastrointestinal tract ; functional food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/30
Rok: 2017
Autorzy: K. Sobieralska, L. Dawidowicz, I. Golak-Siwulska, S. A. Vdovenko
Tytuł: Himičn spoluki áki mistát'sa v istivnih i ih vpliv na organiem ludini
Tytuł równoległy: Chemicals present in edible mushrooms and their effect on the human body
Źródło: Sil. Gospodar. Lisiv. - 2017, no. 6, s. 67-78, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2476626
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fungi ; properties ; compounds ; bioactive substances ; functional food ; disease ; market
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: UKR
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/30
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Skrypnik, Damian Skrypnik, Paweł Bogdański
Tytuł: Żywność funkcjonalna w leczeniu nadmiernej masy ciała - regulacja sygnałów głodu i sytości
W: Technologia żywienia człowieka - wybrane zagadnienia / Red. Edyta Bajek, Jakub Pizoń.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Naukowe TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 132-139, bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-65598-80-6
Liczba arkuszy: 0,61
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; otyłość ; regulacja głodu i sytości
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; obesity ; regulation of hunger and satiety
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/30
Rok: 2017
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Anna Małecka, Wojciech Białas
Tytuł: Wpływ postaci dodatku bioaktywnych składników soku z ziemniaka na jakość pasztetów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 3 (112), s. 84-96, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; żywność funkcjonalna ; pasztety ; nieswoiste zapalenie jelit ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; functional food, ; pâte ; inflammatory bowel disease ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/30
Rok: 2016
Autorzy: Julita Reguła, Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek
Tytuł: Iron bioavailability from cereal products enriched with Pleurotus ostreatus mushrooms in rats with induced anaemia
Źródło: Ann. Agric. Environ. Med. - 2016, vol. 23, no. 2, s. 310-314, bibliogr.
p-ISSN: 1232-1966
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; blood ; functional food ; availability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.829
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/30
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Hanna Mikołajczyk, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Postawy studentów uczelni wyższych wobec żywności zawierającej składniki bioaktywnej - badania pilotażowe
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 665-669, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; składniki bioaktywne ; studenci ; postawy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; bioactive compounds ; university students ; consumer attitudes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/30
Rok: 2016
Autorzy: Kamila Borowiec, Dominik Szwajgier, Anna Olejnik, Katarzyna Kowalska, Zdzisław Targoński
Tytuł: Effects of a bilberry preparation on selected cell lines of the digestive system
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2016, vol. 34, no. 4, s. 300-305, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: Vaccinium myrtillus ; cytotoksyczność ; żywność funkcjonalna ; genotoksyczność ; mutagenność
Angielskie słowa kluczowe: Vaccinium myrtillus ; cytotoxicity ; functional food ; genotoxicity ; mutagenicity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.787
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/30
Rok: 2016
Autorzy: Luiza Dawidowicz
Tytuł: Właściwości prozdrowotne i odżywcze wybranych gatunków grzybów uprawnych
W: Człowiek w zdrowiu i chorobie / pod red. Edyty Barnaś.
Adres wydawniczy: Tarnów : Wydawnictwa Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnowie, 2016
Szczegóły: s. 71-82, bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-941202-7-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: grzyby lecznicze ; żywność funkcjonalna ; składniki odżywcze ; substancje bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: edible fungi ; medicinal mushrooms ; functional food ; healthy food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
17/30
Rok: 2016
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Antioxidant properties of paratha type flat bread enriched with white mulberry leaf extract
Źródło: Indian J. Tradit. Knowl. - 2016, vol. 15, no. 2, s. 237-244, il., bibliogr.
p-ISSN: 0972-5938 e-ISSN: 0975-1068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant properties ; traditional plant ; flat bread ; functional food ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/30
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Białas, Magdalena Jeziorna, Piotr Kubiak
Tytuł: Finely comminuted frankfurters fortified with potato juice - Quality and structure
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; texture ; structure ; inflammatory bowel disease ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/30
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/30
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzyńska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż
Tytuł: Effect of rye bread enriched with tomato pomace on fat absorption and lipid metabolism in rats fed a high-fat diet
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 9, s. 1918-1924, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 3 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki pomidorowe ; chleb żytni ; żywność funkcjonalna ; dieta wysotłuszczowa ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: tomato pomace ; rye bread ; functional food ; high-fat diet ; rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/30
Rok: 2015
Autorzy: Moumita Sahoo, Banishree Sahoo, Indira Dash, Ajay Dethose, Eldin Jhonson, Jayabalan Rasu, P. Thangaraj, S. Marimuthu, A.P. Sasikumar, Suh Joo-Won, Yang Seung Hwan, Kamila Goderska
Tytuł: Changes in content of tea polyphenols in tea curd (functional food) developed by lactic acid bacteria (LAB) during refrigerated storage
Źródło: Res. J. Pharm. Biol. Chem. Sci. - 2015, vol. 6, iss. 3, s. 406-417, il., bibliogr.
p-ISSN: 0975-8585
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; herbata zielona ; herbata czarna
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; green tea ; black tea ; biogenic amines ; probiotics ; tea curd
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/30
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Sękara, Andrzej Kalisz, Aneta Grabowska, Marek Siwulski
Tytuł: Auricularia spp.-mushrooms as novel food and therapeutic agents - a review
Źródło: Sydowia. - 2015, vol. 67, s. 1-10, bibliogr.
p-ISSN: 0082-0598
Polskie słowa kluczowe: grzyby uszakowate ; Auricularia auricula-judae ; Auricularia polytricha ; Auricularia fuscosuccinea ; promocja zdrowia ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: ear mushrooms ; Auricularia auricula-judae ; Auricularia polytricha ; Auricularia fuscosuccinea ; health-promotion ; functional food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.700
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
23/30
Rok: 2015
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Bangham method vs membrane technology in the formation of liposomal nanocapsules
Tytuł równoległy: Metoda Banghama vs technologia membranowa w formowaniu nanokapsułek liposomowych
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2015, 4 (45), s. 60-69, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; nanokapsułowanie ; liposomy ; cytometria przepływowa ; potencjał ζ
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; nanoencapsulation ; liposomes ; flow cytometry ; ζ potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
24/30
Rok: 2015
Autorzy: J. Stangierski, G. Lesnierowski
Tytuł: Nutritional and health-promoting aspects of poultry meat and its processed products
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 71-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; drób ; modyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; poultry ; modifiction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
25/30
Rok: 2014
Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Wartość odżywcza i prozdrowotna grzybów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 1 (92), s. 16-28, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: grzyby dziko rosnące ; grzyby uprawne ; składniki odżywcze ; substancje bioaktywne ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: wild-growing mushrooms ; cultivated mushrooms ; bioactive substances ; functional food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/30
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Ocena wpływu pieczywa żytniego na zakwasie wzbogaconego wytłokami z pomidorów na parametry żywieniowe, profil lipidowy szczurów karmionych dietą wysokotłuszczową
Tytuł równoległy: Effect of rye bread enriched with tomato pomace on nutritional parameters and serum lipid profile in rats fed a high fat diet
W: III Ogólnopolska Konferencja "Zwierzęta w badaniach naukowych" : Warszawa, 9-11 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 86-87
Polskie słowa kluczowe: szczury ; wytłoki pomidorowe ; chleb żytni ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: rats ; tomato pomace powder ; rye bread ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
27/30
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Anna Małecka, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of the addition of potato juice on the structure and quality of paté
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 61
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pate ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
28/30
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Magdalena Jeziorna, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Quality and structure of finely comminuted sausages with potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 62
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
29/30
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas
Tytuł: Structure, physicochemical properties and consumer acceptance of pasta containing potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 63
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; potato juice ; microstructure ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/30
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Agata Olejnik, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Charakterystyka ekstrudowanych przekąsek zbożowych zawierających sok z ziemniaka
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 319-329, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: chrupki ; nieswoiste zapalenie jelit ; sok ziemniaczany ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: extruded cereal snacks ; functional food ; inflammatory bowel disease ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP