logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRYING PROCESS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2014
Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Ocena jakości mrożonych ziemniaczanych produktów smażonych dostępnych na polskim rynku
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 4, art. 58, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_58.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mrożone produkty ziemniaczane ; zawartość tłuszczu ; bezpieczeństwo żywności ; proces smażenia
Angielskie słowa kluczowe: frozen potato products ; fat content ; food safety ; frying process
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Tłuszcze smażalnicze - jakość, degradacja termiczna i ochrona
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 23, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_23.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; tłuszcz smażalniczy ; degradacja tłuszczu ; degradacja termiczna ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; produkty smażone ; zawartość tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; oils ; thermal changes ; natural antioxidants ; synthetic antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń
Tytuł: Wpływ procesu smażenia na zawartość steroli i zmiany jakości częściowo uwodornionego oleju rzepakowego
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 1, s.119-128, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018], praca została wykonana w ramach projektu KBN nr PZB-KBN-094/P06/2003.
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; fitosterole ; olej rzepakowy ; frytki ; kotlety sojowe
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; phytosterols ; rapeseed oil ; potato chips ; soya chops
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ procesu smażenia na zawartość steroli i zmiany jakości częściowo uwodornionego oleju rzepakowego
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: frytki ; kotlety sojowe ; smażenie ; olej rzepakowy ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; phytosterols ; rapeseed oil ; potato chips ; soya chops
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Waldemar Uchman, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Plant sterols in food technology
Tytuł równoległy: Sterole roślinne w technologii żywności
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (1), s. 147-156, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; oksyfitosterole ; oleje roślinne ; produkcja ; smażenie ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; oxyphytosterols ; plant oils ; production ; frying process ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP