logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2017
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: The content of anti-nutritional components in frozen fried-potato products
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 85, Part A, s. 275-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: degradacja olejów ; polimery triacylogliceroli ; smażenie ; frytki ziemniaczane ; chromatografia wykluczania (HPSEC)
Angielskie słowa kluczowe: oil degradation ; triacylglycerol polymers ; frying ; French fries ; size-exclusion chromatography (HPSEC)
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 1997
Autorzy: Maciej Buchowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany fizyczne i chemiczne w oleju rzepakowym niskoerukowym podczas smażenia filetów z dorsza i frytek
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 61-69, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: low eruic acid rapeseed oil ; stark ; frying ; protein ; sterols ; phospholipides ; tocopherols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP