logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRUCTOSE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Rybus-Zaj±c, Jan Kubi¶, Jan Bocianowski
Tytuł: UV-B radiation does not limit carbohydrate level and carbohydrate metabolism in cucumber leaves
¬ródło: Commun. Biometry Crop Sci. - 2014, vol. 9, no. 1, s. 3-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1896-0782
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: invertase ; b-D-glucosidas ; soluble sugars ; fructose ; glucose ; sucrose ; SPAD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/9
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: The impact of iron content in a diet high in fat, fructose, and salt on metabolic state and mineral status of rats
¬ródło: J. Physiol. Biochem. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 27-32, bibliogr.
p-ISSN: 1138-7548 e-ISSN: 1877-8755
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; insulin ; salt ; pancreas ; zinc ; copper ; rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Li¶cie Filadelfijskiej, wskaĽnik Impact Factor ISI: 1.969
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: A six-week diet high in fat, fructose, and salt disturbs lipid and mineral status, in rats
Tytuł równoległy: Wpływ sze¶ciotygodniowej diety z duż± zawarto¶ci± tłuszczu, fruktozy i soli na gospodarkę lipidow± oraz mineraln± u szczurów
¬ródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (2), s. 195-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz ; fruktoza ; sól ; lipidy ; cynk ; miedĽ ; żelazo ; magnez ; wapń ; nerki
Angielskie słowa kluczowe: fat ; fructose ; salt ; lipids ; zinc ; copper ; iron ; magnesium ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Paweł Bogdański, Monika Szulińska
Tytuł: Iron excess disturbs metabolic status and relative gonad mass in rats on high fat, fructose, and salt diets
¬ródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2013, vol. 151, iss. 2, s. 263-268, bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; salt ; insulin ; nitric oxide ; zinc ; copper ; calcium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Li¶cie Filadelfijskiej, wskaĽnik Impact Factor ISI: 1.608
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2011
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Artur Szwengiel
Tytuł: The contents of selected carbohydrates in common cattail (Typha latifolia)
¬ródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 27
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: common cattail ; glucose ; fructose ; sucrose ; starch
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2008
Autorzy: Włodzimierz Krzesiński, Monika G±secka, Jerzy Stachowiak, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: Plant age effect on asparagus yielding in terms of carbohydrate balance
Tytuł równoległy: Wpływ wieku ro¶liny na plonowanie szparaga z uwzględnieniem bilansu cukrów
¬ródło: Folia Hortic. - 2008, 20/2, s. 29-38, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fructose ; glucose ; sucrose ; spear weight ; spear diameter
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2008
Autorzy: Monika G±secka, Jerzy Stachowiak, Włodzimierz Krzesiński, Mikołaj Knaflewski, Piotr Goliński
Tytuł: Changes in glucose, fructose and sucrose contents in storage roots of asparagus during vegetation period
Tytuł równoległy: Zmiany zawarto¶ci glukozy, fruktozy i sacharozy w korzeniach spichrzowych szparaga w okresie wegetacji
¬ródło: Veg. Crop. Res. Bull. - 2008, vol. 68, s. 145-154, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-9427 e-ISSN: 1898-7761
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: asparagus ; fructose ; glucose ; storage roots ; sucrose
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/9
Rok: 2007
Autorzy: Włodzimierz Krzesiński, Jerzy Stachowiak, Monika G±secka, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: Sugar content in spears versus Asparagus yielding
Tytuł równoległy: Zawarto¶ć cukrów w wypustkach a plonowanie szparaga
¬ródło: Veg. Crop. Res. Bull. - 2007, vol. 67, s. 127-136, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-9427 e-ISSN: 1898-7761
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Asparagus officinalis ; sucrose ; fructose ; glucose ; temperature ; radiation ; yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/9
Rok: 2002
Autorzy: Monika G±secka, Jerzy Stachowiak, Włodzimierz Krzesiński, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: Zawarto¶ć węglowodanów w zielonych wypustkach szparaga w trakcie zbioru w 2000 i 2001 roku
¬ródło: Biul. Nauk. - 2002, 16, s. 129-131
p-ISSN: 1640-1395
Uwagi: Materiały na IX Konferencję Naukowo-Promocyjn± Lepsza Żywno¶ć, UWM, Olsztyn, 27.06.2002 r.
Polskie słowa kluczowe: szparagi ; skład chemiczny ; węglowodany ; glukoza ; fruktoza ; sacharoza ; rafinoza
Angielskie słowa kluczowe: asparagus ; carbohydrates ; fructose ; glucose ; sucrose ; raffinose
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wy¶wietl ponownie stosuj±c format:
Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP