logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FRUCTANS
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Właściwości prozdrowotne fruktanów typu inuliny
Źródło: Med. Rodz. - 2016, 19 (2), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1505-3768
Polskie słowa kluczowe: inulina ; fruktany ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; fructans ; fructooligosaccharides ; prebiotics ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2013
Autorzy: Artur Szwengiel, Mateusz Starościak
Tytuł: The study on the effects of reaction conditions on the characteristics of bacterial fructan
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 55
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: fructosyltransferase ; fructans ; HPSEC analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 129-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; żyto ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; rye ; extrusion ; lactic acid fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2012
Autorzy: Iwona Jasińska, Maciej Jakub Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2012, t. 66, 2, s. 21-23, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; prebiotyki ; zboża ; żyto
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; prebiotics ; cereal ; rye
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Leonarda Gruchała, Halina Roszyk, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Studium syntezy lewanu, katalizowanej przez lewanosacharazy bakteryjne
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 163-181, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; lewan ; synteza enzymatyczna ; lewanosacharaza ; reakcje enzymatyczne ; transfruktozylacja ; specyficzność substratowa
Angielskie słowa kluczowe: levan ; levansucrase ; oligosaccharides ; fructans ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odzywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odżywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2006
Autorzy: Tomasz Kurył, Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Maciej Lipko, Bogdan Dębski, Halina Staniek
Tytuł: Chromium (III) propionate and dietary fructans supplementation stimulate erythrocyte glucose uptake and beta-oxidation in lymphocytes of rats
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2006, vol. 114, iss. 1, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: biomimetyczny kation chromu(III) ; fruktany ; wykorzystanie glukozy ; wykorzystanie lipidów
Angielskie słowa kluczowe: biomimetic chromium cation ; fructans ; glucose utlization ; lipid utilization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.007
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP