logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FREEZE-DRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Anna Olejnik, Anna Sip, Daria Szymanowska, Ewelina Celińska, Tomasz Jankowski, Agata Olejnik, Michalina Rogodzińska
Tytuł: Method of preservation and type of protective agent strongly influence probiotic properties of Lactococcus lactis: A complete process of probiotic preparation manufacture and use
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 274, 15 February, s. 733-742, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; spray-drying ; freeze-drying ; in vitro digestion ; adhesion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2017
Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Czyż, Radosław Dembczyński, Roman Marecik, Tomasz Pniewski
Tytuł: Stability of S-HBsAg in long-term stored lyophilised plant tissue
Źródło: Biologicals. - 2016, vol. 44, iss. 2, s. 69-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1045-1056
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: biopharmaceutical ; freeze-drying ; long-term storage ; HBV ; plant-derived oral vaccine ; S-HBsAg
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.603
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2016
Autorzy: Leszek Babiński, Ewa Fabisiak, Henryk P. Dąbrowski, Piotr Kittel
Tytuł: Study on dimensional stabilization of 12,500-year-old waterlogged subfossil Scots pine wood from the Koźmin Las site, Poland.
Źródło: J. Cult. Herit. - 2016, vol. 23, s. 119-127, il., bibliogr.
p-ISSN: 1296-2074
Uwagi: Publikacja dostępna online first [Dostęp: 12 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: waterlogged subfossil wood ; Scots pine ; dimensional stabilization ; polyethylene glycol ; sugar alcohol ; freeze-drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.838
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cholesterol i produkty jego utleniania w liofilizatach mleka klaczy i kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: liofilizacja ; mleko klaczy ; kumys ; oksysterole ; cholesterol ; TBA ; indeks bieli
Angielskie słowa kluczowe: freeze-drying ; mare milk ; kumiss ; oxysterols ; cholesterol ; TBA ; white index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds of kale leaves
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 59-72, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: kale ; freezing ; freeze-drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2011
Autorzy: Leszek Babiński, Magdalena Zborowska, Włodzimierz Prądzyński
Tytuł: Investigations of dimensional stability of 2700-year old oak wood from Biskupin after its treatment with polyethylene glycols and freeze-drying
Źródło: Wood Res. - 2011, vol. 56, no. 4, s. 553-562, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-4561
Angielskie słowa kluczowe: oak wood ; polyethylene glycols ; freeze-drying ; archeological wood ; Biskupin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.216
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP