logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD SAFETY
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2019
Autorzy: Marek Siwulski, Piotr Rzymski, Anna Budka, Pavel Kalač, Sylwia Budzyńska, Luiza Dawidowicz, Edmund Hajduk, Lidia Kozak, Jolanta Budzyk, Krzysztof Sobieralski, Przemysław Niedzielski
Tytuł: The effect of different substrates on the growth of six cultivated mushroom species and composition of macro and trace elements in their fruiting bodies
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 419-431, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja posiada status Online First Articles [Dostęp: 25 października 2018].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; grzyby uprawne ; podłoża uprawowe ; akumulacja ; składniki chemiczne
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; cultivated mushrooms ; cultivation substrate ; accumulation ; chemical elements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Szudera-Kończal, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Źródło: Przem. Spoż. - 2019, t. 73, 3, s. 10-12, 14-15, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; Clostridium ; Clostridium botulinum ; patogeny w żywnośći
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; Clostridium ; Clostridium botulinum ; food pathogen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/31
Rok: 2019
Autorzy: Jagoda Szymczak, Arkadiusz Sadowski
Tytuł: Technologia blockchain jako stymulanta zachowania bezpieczeństwa żywności w łańcuchu dostaw
Źródło: Zag. Doradz. Rol. - 2019, 2 (95), s. 49-63, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1232-3578
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: blockchain ; łańcuch dostaw ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: blockchain ; supply chain ; food safety
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/31
Rok: 2018
Autorzy: Julia Krysztofiak, Karolina Pawlak
Tytuł: Znaki jakości żywności jako element zapewnienia bezpieczeństwa żywności polskich konsumentów
Źródło: Intercathedra. - 2018, no. 2 (35), s. 151-161, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1640-3622 e-ISSN: 2545-2045
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywnościowe ; żywność bezpieczna ; jakość żywności ; znaki jakości
Angielskie słowa kluczowe: food security ; food safety ; food quality ; quality labels
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/31
Rok: 2018
Autorzy: Mirosław Mleczek, Piotr Rzymski, Anna Budka, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Pavel Kalač, Barbara Poniedziałek, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Elemental characteristics of mushroom species cultivated in China and Poland
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2018, vol. 66, s. 168-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food composition ; food analysis ; cultivated mushroom species ; trace elements ; food safety ; heavy metals ; mushrooms ; toxicity ; macroelements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.956
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/31
Rok: 2018
Autorzy: M. Bryła, E. Ksieniewicz-Woźniak, G. Podolska, A. Waśkiewicz, K. Szymczyk, R. Jędrzejczak
Tytuł: Occurrence of ergot and its alkaloids in winter rye harvested in Poland
Źródło: World Mycotoxin J. - 2018, vol. 11, no. 4, s. 635-646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1875-0710 e-ISSN: 1875-0796
Angielskie słowa kluczowe: Claviceps purpurea ; ergot alkaloids ; rye ; occurrence ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.727
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/31
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Kozera-Kowalska
Tytuł: The food security and safety in the case of pork production in Poland
Tytuł równoległy: Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności w Polsce na przykładzie produkcji żywca wieprzowego
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 1 (43), s. 95-102, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: samowystarczalność żywnościowa ; łańcuch dostaw trzody chlewnej i wieprzowiny ; bezpieczeństwo żywności ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; food safety ; supply chain of pigs and pork ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/31
Rok: 2017
Autorzy: Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Piotr Rzymski, Przemysław Niedzielski, Monika Gąsecka, Agnieszka Jasińska, Sylwia Budzyńska, Anna Budka
Tytuł: Multi-elemental analysis of Lentinula edodes mushrooms available in trade
Źródło: J. Environ. Sci. Health Part B-Pestic. Contam. Agric. Wastes. - 2017, vol. 52, iss. 3, s. 196-205, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0360-1234 e-ISSN: 1532-4109
Polskie słowa kluczowe: Lentinula edodes ; analiza wielopierwiastkowa ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: Lentinula edodes ; multi-elemental analyses ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/31
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Anna Budka, Przemysław Niedzielski, Pavel Kalač, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska
Tytuł: Multielemental analysis of fruit bodies of three cultivated commercial Agaricus species
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2017, vol. 59, s. 170-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: pieczarka ; składniki mineralne ; analiza żywności ; grzyby ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus ; elements ; minerals ; cultivar differences ; food composition ; food analysis ; mushrooms ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/31
Rok: 2017
Autorzy: Julia Krysztofiak, Karolina Pawlak
Tytuł: Food quality marks as part of the Polish consumers food security
W: Logistics Facing Challenges of Food Security and Environmental Protection : 2nd International Forum on Agri-Food Logistics, 3rd National Scientific Conference AGROLOGISTYKA, June 22-23, 2017, Poznań, Poland / Ed. Karol Wajszczuk.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Life Sciences, 2017
Szczegóły: s. 149-150, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-866-7
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: quality mark ; food security ; food safety
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Kamila Myszka
Tytuł: Badania metapopulacyjne wybranych fermentowanych produktów pochodzenia roślinnego
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2017, t. 72, nr 3, s. 26-38, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; mikroflora ; metapopulacja ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: fermented foods ; microflora ; metapopulation ; food safety
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/31
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: The risk of high mercury accumulation in edible mushrooms cultivated on contaminated substrates
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2016, vol. 51, s. 55-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mercury contamination ; food safety ; cultivated mushrooms ; Pleurotus ; Agaricus ; Hericium ; human health ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.752
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/31
Rok: 2015
Autorzy: Daniela Gwiazdowska, Agnieszka Waśkiewicz, Krzysztof Juś, Katarzyna Kluczyńska, Adam Perczak
Tytuł: Microbiological detoxification of mycotoxins with fermentative bacteria - improving the quality and safety of food and feed
W: Current trends in commodity science : 13th IComSC'15, 22nd-25th June 2015, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics, 2015
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-9380-18-6-2
Uwagi: 13th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 22dn-25th June 2015.
Angielskie słowa kluczowe: contamination ; mycotoxins ; removal ; food safety
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/31
Rok: 2015
Autorzy: Ewelina Mroczek, Tomasz Kleiber, Piotr Konieczny, Agnieszka Waśkiewicz
Tytuł: Effect of residual monomer from polyacrylamide on head lettuce grown in peat substrate
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2015, vol. 32, no. 12, s. 2113-2119, bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Polskie słowa kluczowe: podłoże torfowe ; odżywianie roślin ; sałata
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide monomer ; flocculants ; peat substrate ; plants nutrition ; lettuce ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.878
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
15/31
Rok: 2015
Autorzy: Julia Pawołek
Tytuł: Zmiany samowystarczalności żywnościowej krajów Unii Europejskiej
Źródło: Rocz. Nauk. Ekon. Rol. Rozw. Obsz. Wiej. - 2015, t. 102, z. 2, s. 67-77, bibliogr.
p-ISSN: 2353-4362
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: samowystarczalność żywnościowa ; bezpieczeństwo żywnościowe ; produkcja artykułów rolno-spożywczych ; spożycie artykułów rolno-spożywczych
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; food safety ; consumption of agri-food products ; production agri-food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/31
Rok: 2015
Autorzy: Marta Cieślik, Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Porównanie wybranych metod identyfikacji mikroorganizmów w analizie mikrobiologicznej mięsa
W: VII Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2015 Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : Lublin, 21-22 marca 2015 roku, Abstrakty / Red. Monika Olszówka, Kinga Kropiwiec, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Sorus, 2015
Szczegóły: s. 119
ISBN: 978-83-63768-62-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; konsorcjum mikrobiologiczne ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; microbial consortium ; meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/31
Rok: 2014
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych
W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia / Pod red. Jana Gawęckiego i Zbigniewa Krejpcio.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: 119-127, il.
ISBN: 978-83-7160-741-7
Liczba arkuszy: 0,45
Polskie słowa kluczowe: HACCP ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: HACCP ; food safety
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/31
Rok: 2014
Autorzy: E. Mroczek, P. Konieczny, T. Kleiber, A. Waśkiewicz
Tytuł: Response of hydroponically grown head lettuce on residual monomer from polyacrylamide
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 8, s. 1399-1405, bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; flokulanty ; monomer akryloamidowy ; hydroponika ; sałata ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; flocculants ; acrylamide monomer ; hydroponic ; lettuce ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
19/31
Rok: 2014
Autorzy: T. Kulik, M. Buśko, A. Pszczółkowska, J. Perkowski, A. Okorski
Tytuł: Plant lignans inhibit growth and trichothecene biosynthesis in Fusarium graminearum
Źródło: Lett. Appl. Microbiol. - 2014, vol. 59, iss. 1, s. 99-107, il., bibliogr.
p-ISSN: 0266-8254
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; fungi ; gene expression ; mycotoxins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.659
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/31
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Food quality and safety management
Tytuł równoległy: Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności
Źródło: LogForum. - 2014, 10 (3), s. 351-361, bibliogr.
p-ISSN: 1895-2038 e-ISSN: 1734-459X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; GHP ; GMP ; system HACCP ; ISO 22000 ; BRC ; IFS
Angielskie słowa kluczowe: food quality ; food safety ; GHP ; GMP ; system HACCP ; ISO 22000 ; BRC ; IFS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
21/31
Rok: 2014
Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Ocena jakości mrożonych ziemniaczanych produktów smażonych dostępnych na polskim rynku
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 4, art. 58, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_58.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mrożone produkty ziemniaczane ; zawartość tłuszczu ; bezpieczeństwo żywności ; proces smażenia
Angielskie słowa kluczowe: frozen potato products ; fat content ; food safety ; frying process
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/31
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 2, s. 30-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 3, s. 16-18
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
24/31
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Leśkiewicz, Izabela Lipińska
Tytuł: Z prawnej problematyki klonowania zwierząt oraz produkcji żywności
Źródło: Stud. Iurid. Agrar. - 2014, t. 12, s. 179-190
p-ISSN: 1642-0438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; klonowanie zwierząt gospodarskich ; ryzyko produkcyjne ; innowacyjna produkcja
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; farm animals' cloning ; production risk ; innovative production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/31
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny, A. Waśkiewicz, T. Kleiber
Tytuł: Migration of residual polyacrylamide flocculants from farm to table in respect to potential hazard for food consumer
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 116
Angielskie słowa kluczowe: residual acrylamide flocculants ; food safety ; farm to table approach
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2013
Autorzy: Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Kinga Stuper-Szablewska, Iwona Rissmann, Krzysztof Sobieralski, Piotr Goliński
Tytuł: Accumulation of elements by edible mushroom species. Part 1, Problem of trace element toxicity in mushrooms
Źródło: J. Environ. Sci. Health Part B-Pestic. Contam. Agric. Wastes. - 2013, vol. 48, iss. 1, s. 69-81, il., bibliogr.
p-ISSN: 0360-1234
Angielskie słowa kluczowe: edible mushroom species ; food safety ; foods ; heavy metals ; mushroom ; trace elements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.234
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
27/31
Rok: 2013
Autorzy: Mirosław Czechlowski, Magdalena Laskowska
Tytuł: The development and validation of the calibration model for the VIS-NIR spectrometer used dor the evaluation of deoxynivalenol content in wheat grain directly during combine harvest.
Tytuł równoległy: Opracowanie i walidacja modelu kalibracyjnego dla spektrometru VIS-NIR przeznaczonego do oceny zawartości deoksyniwalenolu w ziarnie pszenicy bezpośrednio podczas kombajnowego zbioru.
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 27-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; deoksyniwalenol ; spektrometria VIS-NIR ; model kalibracyjny PLS
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; deoxynivalenol ; VIS-NIR spectrometry ; PLS calibration model
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/31
Rok: 2011
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, B. Nowak, J. Korczak
Tytuł: The application of HACCP system in meat products for catering industry - a practical guide for pork loin chop
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2011, vol. 23, no. 1, s. 45-54, il., bibliogr.
p-ISSN: 1120-1770
Angielskie słowa kluczowe: catering ; critical control point ; HACCP ; food safety ; meat products ; pork loin chops
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.534
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: HACCP jako skuteczne narzędzie zapewniające bezpieczeństwo i jakość żywności
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1027-1031, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: HACCP ; GHP ; jakość żywności ; bezpieczeństwo żywności ; system kontroli jakości
Angielskie słowa kluczowe: HACCP ; GHP ; GMP ; food quality ; food safety ; quality control system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2006
Autorzy: Halina Staniek, Zbigniew Krejpcio, Henryk Szymusiak, Ryszard Zieliński
Tytuł: Ocena bezpieczeństwa suplementacji kompleksem chromu(III) z kwasem propionowym
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2006, 4 (9), s. 67-74, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; suplementacja żywności ; chrom ; kwas propionowy ; metabolizm człowieka ; zapotrzebowanie na składniki mineralne ; dieta ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; chromium ; propionic acid ; supplementation ; animal model
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk
Tytuł: Rola państwa w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności w kontekście integracji Polski z Unią Europejską
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 274-279, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; zagrożenia zdrowotne żywności ; system HACCP ; prawo żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; food safety risks ; HAACCP system ; food law
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP