logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Consumers' awareness of the term Sustainable Consumption
W: International Scientific Days 2018. "Towards Productive, Sustainable and Resilient Global Agriculture and Food Systems" : May 16-17, 2018 Nitra, Slovak Republic, Conference Proceedings / Ed. Elena Horská, Zuzana Kapsdorferová, Marcela Hallová.
Adres wydawniczy: Prague : Wolters Kluwer ČR, 2018
Szczegóły: s. 316-329, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7598-180-6 (pdf)
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 22 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; food products ; trends ; awareness ; consumers
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Jerzy Stangierski, Stefan Poliszko, Maciej Szczepka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Audio-sensoryczna intuicyjna analiza akustyczno-emisyjnej aktywności produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 3, s. 146-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; aktywność akustyczna ; analiza sensoryczna ; trzaskliwość ; chrupliwość, ; chrzęstliwość
Angielskie słowa kluczowe: food products ; acoustic activity ; sensory analysis ; crackliness ; crispness ; crunchiness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Grażyna Adamczyk, Michał Gazdecki
Tytuł: Awareness of sustainable consumption and its implications for the selection of food products
Tytuł równoległy: Świadomość zrównoważonej konsumpcji i jej implikacje dla wyborów produktów żywnościowych
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 3 (41), s. 301-308, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zrównoważona konsumpcja ; trendy konsumenckie ; produkty żywnościowe ; opakowania ; informacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; consumer trends ; food products ; packaging ; food labelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Paweł Durczewski, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich płci
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 3, s. 251-254, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: częstotliwość spożycia ; produkty spożywcze ; studenci ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; food products ; students ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich wiedzy żywieniowej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 4, s. 348-351, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; częstotliwość spożycia ; studenci ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: consumption frequency ; food products ; students ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Julita Reguła, Angelika Śmidowicz
Tytuł: Frequency of consumption of food products among individuals suffering from celiac disease, consuming gluten-free diet
Tytuł równoległy: Częstość spożycia produktów spożywczych przez osoby chore na celiakię stosujące dietę bezglutenową
Źródło: Nauka Przyr. Technol. - Dokument elektroniczny - 2014, t. 8, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; celiakia ; stan odżywienia
Angielskie słowa kluczowe: food products ; celiac disease ; nutritional assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Olga Stefko
Tytuł: Wybrane aspekty wymiany międzynarodowej polskimi produktami spożywczymi
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2014, t. 14 (29), z. 3, s. 168-176, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: handel międzynarodowy ; przemysł spożywczy ; burza mózgów
Angielskie słowa kluczowe: international trade ; food products ; brainstorming
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/12
Rok: 2013
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Grzegorz Matusiak, Piotr A. Baranowski, Ireneusz Mizgalski, Maciej Szczepka
Tytuł: Hybrydowy analizator aktywności akustycznej produktów spożywczych [HAAAPS]
Tytuł równoległy: The hybrid analyzer of food products acoustic activity [HAAAPS]
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 18-21
Polskie słowa kluczowe: chrupkość ; emisja akustyczna ; tekstura ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: crispness ; acoustic emission ; texture ; food products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2012
Autorzy: Anna Fabisiak, Anna Kaźmierczak
Tytuł: Wydatki na żywność w gospodarstwach domowych pracowników i rolników w Polsce w latach 1999-2009
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 1, s. 130-135, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: wydatki ; żywność ; gospodarstwa domowe ; gospodarstwa domowe rolników
Angielskie słowa kluczowe: expenditure ; food products ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Bariery i możliwości rozwoju współpracy rolników z gastronomią - perspektywa rolników
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 64-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: rynek ; produkty żywnościowe ; rolnictwo ; dystrybucja ; gastronomia ; usługi żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: market ; food products ; agriculture ; distribution ; gastronomy ; food service
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2010
Autorzy: Julita Reguła, Monika Kowalewska
Tytuł: Zawartość aspartamu, acesulfamu K i sacharyny w produktach spożywanych przez osoby otyłe i chore na cukrzycę
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 5, art. 67, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: słodziki ; aspartam ; acesulfam K ; sacharyna ; otyłość ; cukrzyca ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; aspartame ; acesulphame-K ; saccharine ; obesity ; diabetes ; food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2004
Autorzy: Michał Gazdecki
Tytuł: Tradycyjny sklep spożywczy jako miejsce zaopatrzenia w produkty spożywcze
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 52-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: sklepy spożywcze ; zakupy ; produkty żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: grocer's skop ; purchase ; food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP