logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD PROCESSING
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Jean Diatta, Witold Grzebisz, Jarosław Potarzycki, Agnieszka Andrzejewska
Tytuł: Unprocessed versus processed food - micronutrients dilemma
Tytuł równoległy: Żywność nieprzetworzona a przetworzona - mikroelementowe dylematy
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Rol. - 2017, 120 (nr 623), s. 7-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1897-2098
Polskie słowa kluczowe: mikroelementy ; uprawy podstawowe ; niedobór ; niedożywienie ; biofortyfikacja ; spożycie ; przetwarzanie żywności ; biodostepność ; rozwój zrównoważony
Angielskie słowa kluczowe: micronutrients ; staple crops ; deficiency ; undernutrition ; biofortification ; intakes ; food processing ; bioavailability ; sustainable development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2015
Autorzy: M. Zielińska-Dawidziak, D. Piasecka-Kwiatkowska, E. Lampart-Szczapa, A. Barańska, E. Springer
Tytuł: Antigenic properties of technologically processed lupin seeds after in vitro digestion
W: Developing lupin crop into a major and sustainable food and feed source : Proceedings of the XIV International Lupin Conference, Milan, Italy, 21-26 June 2015 / Ed. Jessica Capraro, Marcello Duranti, Chiara Magni, Alessio Scarafoni.
Adres wydawniczy: [Milano] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 107, bibliogr.
ISBN: 9788890598944
Angielskie słowa kluczowe: antigenicity ; food processing ; in vitro digestion
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Ewelina Mroczek, Piotr Konieczny
Tytuł: Chemical treatment and disinfection of food processing wastewater - diversity of problems and solutions
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: food processing ; wastewater ; sludge ; chemical treatment
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2011
Autorzy: Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Bacterial biofilms on food contact surfaces - a review
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, no. 2, s. 173-180, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: biofilm ; adhesion ; food processing ; extracellular matrix ; preventing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Michał Sznajder, Beata Moskalik
Tytuł: Przetwórstwo żywności w gospodarstwach domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 300-304, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo żywności ; miejsce zamieszkania ; zwyczaje żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: food processing ; place of residence ; habits of eating
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP