logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD PREFERENCES
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Piotr Tryjanowski, Anders Pape Møller, Federico Morelli, Piotr Indykiewicz, Piotr Zduniak, Łukasz Myczko
Tytuł: Food preferences by birds using bird-feeders in winter: a large-scale experiment
Źródło: Avian Res. - 2018, vol. 9, no. 1, art. no. 16, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2053-7166
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: birds ; food preferences ; human-animal interactions ; supplementary food ; winter
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.063
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Zbigniew Kwieciński, Zuzanna M. Rosin, Łukasz Dylewski, Piotr Skórka
Tytuł: Sexual differences in food preferences in the white stork: an experimental study
Źródło: Sci. Nat. - 2017, vol. 104, iss. 5/6, art. 39, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0028-1042 e-ISSN: 1432-1904
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cafeteria test ; diet ; food preferences ; sex differences
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.789
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Julita Reguła, Małgorzata Zielke
Tytuł: Styl życia i preferencje pokarmowe dzieci i młodzieży otyłej w porównaniu z osobami o prawidłowych wskaźnikach rozwoju somatycznego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 961-964, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: dzieci ; młodzież ; otyłość ; preferencje pokarmowe
Angielskie słowa kluczowe: children ; adolescent ; obesity ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Aneta Szymańska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ czynników demograficznych na spożycie przetworów mlecznych wśród młodych kobiet studiujących i pracujących
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 813-818, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; produkty mleczne ; młode kobiety ; wiek ; miejsce zamieszkania
Angielskie słowa kluczowe: food preferences ; consumption frequency ; dairy products ; young women ; age ; residence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP