logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD COMPOSITION
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Mirosław Mleczek, Piotr Rzymski, Anna Budka, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Pavel Kalač, Barbara Poniedziałek, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Elemental characteristics of mushroom species cultivated in China and Poland
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2018, vol. 66, s. 168-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food composition ; food analysis ; cultivated mushroom species ; trace elements ; food safety ; heavy metals ; mushrooms ; toxicity ; macroelements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.994
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Piotr Rzymski, Anna Budka, Pavel Kalač, Agnieszka Jasińska, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Comparison of elemental composition of mushroom Hypsizygus marmoreus originating from commercial production and experimental cultivation
Źródło: Sci. Hortic. - 2018, vol. 236, s. 30-35, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0304-4238
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food composition ; food analysis ; edible mushroom ; trace elements ; Hypsizygus marmoreus ; toxic metals ; macroelements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.961
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Anna Budka, Przemysław Niedzielski, Pavel Kalač, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska
Tytuł: Multielemental analysis of fruit bodies of three cultivated commercial Agaricus species
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2017, vol. 59, s. 170-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: pieczarka ; składniki mineralne ; analiza żywności ; grzyby ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus ; elements ; minerals ; cultivar differences ; food composition ; food analysis ; mushrooms ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: The risk of high mercury accumulation in edible mushrooms cultivated on contaminated substrates
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2016, vol. 51, s. 55-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mercury contamination ; food safety ; cultivated mushrooms ; Pleurotus ; Agaricus ; Hericium ; human health ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.752
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Jaroslaw Czubinski, Agnieszka Waśkiewicz, Krzysztof Polewski
Tytuł: New insights regarding tocopherols in Arabica and Robusta species coffee beans: RP-UPLC-ESI/MSn and NP-HPLC/FLD study
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2014, vol. 36, iss. 1/2, s. 117-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: food analysis ; food composition ; tocopherols ; coffee beans ; Arabica ; Robusta ; roasting ; NP-HPLC/FLD ; RP-UPLC-ESI/MSn
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.985
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2009
Autorzy: M. Majcher, H. H. Jeleń
Tytuł: Comparison of suitability of SPME, SAFE and SDE methods for isolation of flavor compounds from extruded potato snacks
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2009, vol. 22, iss. 6, s. 606-612, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extruded potato snack ; odor-active compound isolation ; flavor ; extraction methods ; SPME ; SAFE ; SDE ; GCO ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.423
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP