logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD ANALYSIS
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: Mirosław Mleczek, Piotr Rzymski, Anna Budka, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Pavel Kalač, Barbara Poniedziałek, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Elemental characteristics of mushroom species cultivated in China and Poland
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2018, vol. 66, s. 168-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food composition ; food analysis ; cultivated mushroom species ; trace elements ; food safety ; heavy metals ; mushrooms ; toxicity ; macroelements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.994
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2018
Autorzy: Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Piotr Rzymski, Anna Budka, Pavel Kalač, Agnieszka Jasińska, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Comparison of elemental composition of mushroom Hypsizygus marmoreus originating from commercial production and experimental cultivation
Źródło: Sci. Hortic. - 2018, vol. 236, s. 30-35, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0304-4238
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food composition ; food analysis ; edible mushroom ; trace elements ; Hypsizygus marmoreus ; toxic metals ; macroelements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.961
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Anna Budka, Przemysław Niedzielski, Pavel Kalač, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska
Tytuł: Multielemental analysis of fruit bodies of three cultivated commercial Agaricus species
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2017, vol. 59, s. 170-178, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: pieczarka ; składniki mineralne ; analiza żywności ; grzyby ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus ; elements ; minerals ; cultivar differences ; food composition ; food analysis ; mushrooms ; food safety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Monika Gąsecka, Przemysław Niedzielski
Tytuł: The risk of high mercury accumulation in edible mushrooms cultivated on contaminated substrates
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2016, vol. 51, s. 55-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: mercury contamination ; food safety ; cultivated mushrooms ; Pleurotus ; Agaricus ; Hericium ; human health ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.752
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2014
Autorzy: Przemyslaw Niedzielski, Magdalena Zielinska-Dawidziak, Lidia Kozak, Pawel Kowalewski, Barbara Szlachetka, Sylwia Zalicka, Weronika Wachowiak
Tytuł: Determination of iron species in samples of iron-fortified food
Źródło: Food Anal. Meth. - 2014, vol. 7, iss. 10, s. 2023-2032, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; speciation ; food analysis ; bioactive food ; spectrophotometry ; atomic absorption spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.956
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Jaroslaw Czubinski, Agnieszka Waśkiewicz, Krzysztof Polewski
Tytuł: New insights regarding tocopherols in Arabica and Robusta species coffee beans: RP-UPLC-ESI/MSn and NP-HPLC/FLD study
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2014, vol. 36, iss. 1/2, s. 117-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: food analysis ; food composition ; tocopherols ; coffee beans ; Arabica ; Robusta ; roasting ; NP-HPLC/FLD ; RP-UPLC-ESI/MSn
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.985
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/10
Rok: 2014
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Zastosowanie kropek kwantowych do oznaczania składników i zanieczyszczeń żywności
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 3 (94), s. 5-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kropki kwantowe ; analiza żywności ; składniki żywności ; zanieczyszczenia żywności
Angielskie słowa kluczowe: quantum dots ; food analysis ; food components ; food contaminants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/10
Rok: 2010
Autorzy: Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki, Jarosław Czubiński
Tytuł: Techniki analityczne on-line w procesie produkcji żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2010, t. 64, 2, s. 12-18, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: analiza żywności ; techniki analityczne on-line
Angielskie słowa kluczowe: food analysis ; on-line analytical techniques
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2009
Autorzy: M. Majcher, H. H. Jeleń
Tytuł: Comparison of suitability of SPME, SAFE and SDE methods for isolation of flavor compounds from extruded potato snacks
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2009, vol. 22, iss. 6, s. 606-612, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extruded potato snack ; odor-active compound isolation ; flavor ; extraction methods ; SPME ; SAFE ; SDE ; GCO ; food composition ; food analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.423
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/10
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Małgorzata Przybyt
Tytuł: Application of voltammetric and amperometric techniques to design enzymatic biosensors for food processing industry
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 4, art. 53, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue4/art-53.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology
Angielskie słowa kluczowe: biosensor ; voltammetry ; enzym ; redox mediator ; conducting polymer ; food analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP