logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD ADDITIVES
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Bartosz Kulczyński, Judyta Cielecka-Piontek
Tytuł: In vitro screening for acetylcholinesterase and butyrylcholinesterase inhibition and antimicrobial activity of chia seeds (Salvia hispanica)
Źródło: Electron. J. Biotechnol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, vol. 37, s. 1-10, il., bibliogr., abstr.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0717345818300411?via%3Dihub
p-ISSN: 0717-3458
Angielskie słowa kluczowe: acetylcholinesterase inhibition ; antimicrobial potential ; antioxidative properties ; butyrylcholinesterase inhibition ; chia seeds ; food additives ; phenolic acids and flavonols ; polyphenols ; prohealth ; Salvia hispanica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.040
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Lactobionic acid production and application
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 321-330, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: kwas laktobionowy ; laktoza ; dodatki do żywności ; utlenianie latozy do kwasu laktobionowego ; chemiczna,elektrochemiczne,katalityczne i enzymatyczne utlenianie laktozy do LBA
Angielskie słowa kluczowe: lactobionic acid ; lactose ; food additives ; oxidation of lactose to lactobionic acid ; chemical,electrochemical,catalytic and enzymatic oxidation of lactose
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Nutritional and health-promoting role of whey and application of whey in food technology
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 158-179, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 2,25
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; laktoza ; dodatki do żywności ; białka serwatkowe ; laktoferyna
Angielskie słowa kluczowe: whey ; lactose ; food additives ; whey proteins ; whey protein concentrates (WPC) ; whey protein isolates (WPI) ; lactoferrin
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Corinna Markowicz, Marcin T. Schmidt
Tytuł: Zastosowanie egzopolisacharydów produkowanych przez bakterie kwasu mlekowego
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 11, s. 18-20, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: egzopolisacharydy ; dodatki do żywności ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: exopolysaccharides ; food additives ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/5
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Karolina Skwarek
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy na temat dodatków do żywności oraz ich spożycia w wybranych grupach studentów
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 404-408, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: substancje dodatkowe do żywności ; wiedza ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: food additives ; knowledge ; dietary intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP