logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 36



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/36
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Piechowska, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Bioactive β-carbolines in food: A review
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 4, art. no. 814, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: beta-carbolines ; food ; norman ; harman ; neuroactivity ; neurodegenerative diseases
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.196
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/36
Rok: 2018
Autorzy: J. Regula, A. Cerba, J. Suliburska, A. A. Tinkov
Tytuł: In vitro bioavailability of calcium, magnesium, iron, zinc, and copper from gluten-free breads supplemented with natural additives
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2018, vol. 181, iss. 1, s. 140-146, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: celiac disease ; minerals ; food ; seeds ; nutritional values
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.361
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/36
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Anna Bryła
Tytuł: Liposomes - nanotechnological tool for products quality
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 20
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: nanotechnology ; quality ; liposome ; cosmetics ; food ; drugs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/36
Rok: 2017
Autorzy: Przemysław Niedzielski, Mirosław Mleczek, Anna Budka, Piotr Rzymski, Marek Siwulski, Agnieszka Jasińska, Monika Gąsecka, Sylwia Budzyńska
Tytuł: A screening study of elemental composition in 12 marketable mushroom species accessible in Poland
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 10, s. 1759-1771, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: accumulation ; contamination ; cultivated mushrooms ; elements ; food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/36
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna B. Leja, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The industrial potential of herbs and spices - a mini review
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (4), s. 353-365, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; species ; antimicrobial activity ; food ; natural cosmetics ; natural medicine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/36
Rok: 2016
Autorzy: F. Morelli, E. Mróz, F. Pruscini, R. Santolini, A. Goławski, Piotr Tryjanowski
Tytuł: Habitat structure, breeding stage and sex affect hunting success of breeding Red-backed Shrike (Lanius collurio)
Źródło: Ethol. Ecol. Evol. - 2016, vol. 28, iss. 2, s. 136-147
p-ISSN: 0394-9370 e-ISSN: 1828-7131
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: foraging ecology ; food ; hunt attempt ; success rate ; farmland ; Lanius collurio
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.582
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/36
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Functional aspects of antioxidants in traditional food
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 3-7, bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 0,4
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; bioactive components ; polyphenols ; food
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/36
Rok: 2016
Autorzy: Anna Wielicka-Regulska, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Teorie i typologia konfliktu celów w konsumpcji żywności
Źródło: Probl. Zarz. - 2016, vol. 14, nr 1 (58), t. 2, s. 109-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-9584
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konflikt celów ; żywność ; zachowania konsumentów ; rozwój i projektowanie nowych produktów
Angielskie słowa kluczowe: goal conflict ; food ; Consumer behaviour ; new product development ; new product design
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 11.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/36
Rok: 2015
Autorzy: Romana Głowicka-Wołoszyn, Agnieszka Kozera, Joanna Stanisławska
Tytuł: Zjawisko samozaopatrzenia w gospodarstwach domowych według klasy miejscowości zamieszkania w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 397-405, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: spożycie naturalne ; zrównoważona konsumpcja ; żywność ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: in-kind consumption ; sustainable consumption ; food ; household
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/36
Rok: 2015
Autorzy: Krystyna Pappelbaum, Jerzy Kasprzak, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Występowanie werotoksycznych Escherichia coli w żywności, ze szczególnym uwzględnienim serotypu O104:H4
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 33-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: Escherichia coli ; szczepy werotoksyczne ; żywność ; ogniska zatruć
Angielskie słowa kluczowe: Escherichia coli ; verotoxic species ; food ; poisoning outbreaks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/36
Rok: 2014
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Maciej Szczepka, Grzegorz Matusiak, Szymon Murawka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Metoda korelacyjna sensorycznej i instrumentalnej oceny akustyczno-emisyjnych właściwości produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 23-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: żywność ; emisja akustyczna ; chrupkość ; ocena instrumentalna ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: food ; acoustic emission ; crunchiness ; instrumental evaluation ; sensorial evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
12/36
Rok: 2014
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Bioaktywne składniki żywności o działaniu hipotensyjnym w dietoterapii nadciśnienia tętniczego
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego / Pod red. Joanny Gromaszkiej-Ostrowskiej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Oficyna Wydawniczo-Poligraficzna ADAM, 2014
Szczegóły: s. 115-132, bibliogr.
ISBN: 978-83-7821-100-6
Liczba arkuszy: 1,43
Polskie słowa kluczowe: nadciśnienie tętnicze ; przeciwutleniacze ; składniki bioaktywne ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; antioxidants ; bioactive compounds ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
13/36
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Julita Reguła, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Evaluation of the content and the potential bioavailability of minerals from gluten-free products
Tytuł równoległy: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z żywności bezglutenowej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (1), s. 75-79, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; żywność bezglutenowa ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; gluten free ; food ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/36
Rok: 2013
Autorzy: Kinga Mruczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Ocena poziomu zanieczyszczeń mikotoksynami wybranych produktów spożywczych z terenu województwa lubuskiego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2013, t. 46, nr 1, s. 89-95, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia żywności ; mikotoksyny ; aflatoksyny ; fumonizyny
Angielskie słowa kluczowe: food ; contamination ; contaminants ; micotoxins ; aflatoxins ; fumonisins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/36
Rok: 2013
Autorzy: Damian Skrypnik, Katarzyna Skrypnik, Joanna Suliburska, Paweł Bogdański, Danuta Pupek-Musialik
Tytuł: Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych
Źródło: Forum Zaburzeń Metab. - 2013, t. 4, nr 4, s. 192-198, bibliogr.
p-ISSN: 2081-2450 e-ISSN: 2081-531X
Polskie słowa kluczowe: interakcje ; lek ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: interactions ; drug ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
16/36
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Wykorzystanie nie standardowych promocji na rynku żywnościowym
W: Nauka o żywieniu człowieka : Osiągnięcia i wyzwania / Oprac. red. Dominika Guzek i Dominika Głąbska.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2013
Szczegóły: s. 234-243, bibliogr.
ISBN: 978-83-7583-546-5
Liczba arkuszy: 0,90
Polskie słowa kluczowe: niestandardowe formy promocji ; konsumenci ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: non standard promotion ; consumers ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
17/36
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jęczmyk, Jarosław Uglis, Magdalena Maćkowiak
Tytuł: Food products as an element influencing agritourism farms' attractiveness
Tytuł równoległy: Produkty żywnościowe jako element wpływający na atrakcyjność gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 3, s. 136-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: turyści ; potencjalni turyści ; gospodarstwa rolne ; gospodarstwa agroturystyczne ; produkty rolne ; żywność ; produkty regionalne
Angielskie słowa kluczowe: tourists ; potential tourists ; rural farm ; agritourism farm ; products ; food ; regional products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
18/36
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Suliburska, Barbara Chiniewicz
Tytuł: Czynniki żywieniowe i pozażywieniowe wpływające na działanie leków
Źródło: Farm. Pol. - 2012, t. 68, nr 1, s. 43-48, bibliogr.
p-ISSN: 0014-8261
Polskie słowa kluczowe: leki ; żywność ; interakcje
Angielskie słowa kluczowe: interaction ; drugs ; food ; food-drug interaction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
19/36
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Stanisławska
Tytuł: Kształtowanie się elastyczności dochodowych popytu na artykuły żywnościowe w gospodarstwach domowych rolników według obszaru użytkowanego gospodarstwa rolnego
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 1, s. 472-477, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: gospodarstwa domowe rolników ; powierzchnia gospodarstwa rolnego ; elastyczności dochodowe popytu ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: farm households ; farm size ; income demand flexibility ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/36
Rok: 2011
Autorzy: Łukasz Sobotta, Joanna M. Suliburska, Jadwiga Mielcarek
Tytuł: Interakcje lek - żywność
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 1, s. 95-103, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: interakcja ; leki ; żywność ; interakcje lek-żywność
Angielskie słowa kluczowe: interaction ; drugs ; food ; food-drug interaction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/36
Rok: 2010
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: Ocena występowania interakcji pomiędzy lekami hipotensyjnymi a składnikami pożywienia i suplementami diety u pacjentów z nadciśnieniem tętniczym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2010, t. 43, nr 1, s. 35-40, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: nadciśnienie tętnicze ; leki ; żywność ; interakcja
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; drugs ; food ; interaction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/36
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Świadomość żywieniowa a zachowania żywieniowe konsumentów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2010, 4 (18), s. 41-48, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywienie człowieka ; świadomość żywieniowa ; zachowania żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: food ; nutrition ; nutritional awareness ; eating habits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/36
Rok: 2009
Autorzy: Romuald Górski, Katarzyna Pawłowska, Maria Kozłowska
Tytuł: Wielozmienna analiza wpływu pokarmu na długość rozwoju stadiów larwalnych oraz długość życia samic i samców Macroluphus melanotoma (Costa)
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2009, vol. 49, no. 4, s. 1960-1965, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1427-4337
Angielskie słowa kluczowe: cluster analysis ; food ; development ; Macroluphus melanotoma
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
24/36
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Vegetable products as HACCP system subject in modern gastronomy
Tytuł równoległy: Produkty warzywne w świetle HACCP w nowoczesnej gastronomii
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (3), s. 47-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: HACCP ; żywność ; krytyczne punkty kontrolne ; produkty warzywne ; gastronomia
Angielskie słowa kluczowe: HACCP ; food ; critical control point ; vegetable products ; gastronomy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/36
Rok: 2007
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Jakość kutrowanych kiełbas parzonych produkowanych z udziałem tłuszczów roślinnych
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 1, s. 118-122, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przetwory mięsne ; kiełbasy kutrowane parzone ; jakość ; tłuszcz roślinny ; olej rzepakowy ; olej słonecznikowy ; margaryna
Angielskie słowa kluczowe: food ; comminuted sausage ; quality ; plant oils
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/36
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska
Tytuł: Ocena powtarzalności wyników badania preferencji pokarmowych za pomocą kwestionariusza FPQ
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 389-396, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: preferencje żywieniowe ; powtarzalność ; kwestionariusz FPQ
Angielskie słowa kluczowe: questionnaire ; reproducibility ; preferences ; food
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/36
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Rheological properties of food systems
W: Chemical and functional properties of food components / Ed. by Zdzisław E. Sikorski..
Inf. o wydaniu: 3rd ed.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2006
Szczegóły: s. 209-243, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8493-9675-5
Liczba arkuszy: 2,9
Polskie słowa kluczowe: żywność ; struktura ; reologia ; właściwości lepkosprężyste ; lepkość ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; krzywa płynięcia
Angielskie słowa kluczowe: food ; structure ; rheology ; viscoelastic properties ; viscosity ; mechanical spectrum ; retardation test ; flow curve
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
28/36
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Danuta Olejnik, Joanna Jankowska
Tytuł: Urzędowa kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w Polsce
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2006, 3 (8), s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: Polska ; żywność ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; kontrola urzędowa ; Państwowa Inspekcja Sanitarna ; Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ; Inspekcja Handlowa
Angielskie słowa kluczowe: safety ; quality ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/36
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Waldemar Uchman, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Plant sterols in food technology
Tytuł równoległy: Sterole roślinne w technologii żywności
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (1), s. 147-156, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; oksyfitosterole ; oleje roślinne ; produkcja ; smażenie ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; oxyphytosterols ; plant oils ; production ; frying process ; food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/36
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Stanisław Sionkowski, Ewelina Król
Tytuł: Ocena jakości i bezpieczeństwa produktów przeznaczonych dla niemowląt i dzieci na podstawie zawartości metali ciężkich
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2005, 2 (3), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; ocena jakości ; metale ciężkie ; zawartość metali ciężkich ; oznaczanie ; spektrometria atomowa absorpcyjna ; zanieczyszczenia żywności ; stężenie pierwiastków ; żywienie człowieka ; dzieci ; niemowlęta
Angielskie słowa kluczowe: atomic absorption spectrometry ; heavy metals ; food ; quality ; products ; children
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/36
Rok: 2005
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus
Tytuł: Badanie postaw konsumentów wobec przeciwutleniaczy
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 308-317, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przeciwutleniacze ; konsumenci ; opinia społeczna ; badania ankietowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; food ; consumers ; polling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
32/36
Rok: 2004
Autorzy: Maciej Czarnecki, Jerzy Mastyński, Wojciech Andrzejewski
Tytuł: Effects of wels (Silurus glanis) introduction from aquaculture into different types of water reservoirs in Wielkopolska
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2004, vol. 6, s. 21-35, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: wels ; survival rate ; food ; increments ; aquaculture ; migration
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
33/36
Rok: 2003
Autorzy: Przemysław Ratajczak
Tytuł: Ekonomiczne i społeczne aspekty zarządzania jakością w gospodarce żywnościowej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2003, t. 5, z. 1, s. 217-221, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: zarządzanie jakością ; żywność ; ekonomika ; gospodarka żywnościowa
Angielskie słowa kluczowe: quality management ; food ; economics ; agribusiness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
34/36
Rok: 2002
Autorzy: Grażyna Adamczyk
Tytuł: Wybrane aspekty zachowań konsumpcyjnych i wzorców spozycia żywności w polskich gospodarstwach domowych w latach dziewięćdziesiatych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ekon. - 2002, 1 (343), s. 31-41, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9193
Angielskie słowa kluczowe: consumption behaviour ; consumption pattern ; food ; food consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
35/36
Rok: 2002
Autorzy: Grażyna Adamczyk
Tytuł: Segmentacja gospodarstw domowych na rynku żywności (na przykładzie Poznania)
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 7-11, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: segmentacja rynku ; rynek żywnościowy ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: segmentation ; food ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
36/36
Rok: 1999
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rynek a procesy dostosowawcze w sferze produkcji i konsumpcji żywności po 1990 roku
W: Przemiany strukturalne w gospodarce żywnościowej w procesie transformacji : Materiały konferencji naukowej odbytej w dniach 11-13 maja 1999 r. / Red. Stefan Zabrowarny.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Wydziału Ekonomii i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Akademii Rolniczej, 1999
Szczegóły: s. 69-78, il., abstr.
ISBN: 83-87278-60-2
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; dostosowanie ; produkcja ; konsumpcja ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: agriculture ; adaptation ; production ; consumption ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP