logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FLOUR
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Kawalerczyk, Dorota Dziurka, Radosław Mirski, Adrian Trociński
Tytuł: Flour fillers with urea-formaldehyde resin in plywood
Źródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2019, 14 (3), s. 6727-6735, il., bibliogr., abstr.
https://bioresources.cnr.ncsu.edu/wp-content/uploads/2019/07/BioRes_14_3_6727_Kawalerczyk_DMT_Flour_Fillers_Urea_Formald_Resin_Plywood_15780.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Polskie słowa kluczowe: sklejka ; żywica UF ; wypełniacze ; mąka ; lepkość ; właściwości mechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: plywood ; urea-formaldehyde resin ; fillers ; flour ; viscosity ; mechanical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.396
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska
Tytuł: Evaluation of technological quality in grain and flour of winter triticale (Triticosecale Wittm.) from controlled cultivation conditions
Tytuł równoległy: Ocena jakości technologicznej ziarna i mąki pszenżyta ozimego (Triticosecale Wittm.) z kontrolowanych warunków uprawy
Źródło: Pol. J. Nat. Sci. - 2018, vol. 33, 1, s. 89-99, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1643-9953 e-ISSN: 1898-6196
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ozime ; deszczowanie ; nawożenie azotem ; mąka ; ciasto ; chleb
Angielskie słowa kluczowe: winter triticale ; irrigation ; nitrogen fertilization ; flour ; dough ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Stanisz, Agnieszka Zgoła-Grześkowiak, Agnieszka Waśkiewicz, Łukasz Stępień, Monika Beszterda
Tytuł: Can ergosterol be an indicator of Fusarium fungi and mycotoxins in cereal products?
Źródło: J. Braz. Chem. Soc. - 2015, vol. 26, no. 4, s. 705-712, il., bibliogr.
p-ISSN: 0103-5053 e-ISSN: 1678-4790
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: ergosterol ; mycotoxins ; Fusarium ; flour ; groat ; flakes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.096
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: A. Makowska, M. Rybak, M. Binder, Z. Kędzior, E. Van der Linden, L. Sagis
Tytuł: Comparison of the wetting properties of flour and wedge protein obtained from grain of selected cereal species
W: COST ACTION FA1001: The application of Innovative Fundamental Food-Structure-Property Relationships to the Design of Foods for Health, Wellness and Pleasure; WG1+WG2+WG3 meeting: "The Nano, Micro, Macro Confluence in Food Structure for Health, Wellness And Pleasure" : National Institute of Research and Development for Food Bioresources, Bucharest, Romania, February, 27-28, 2014, Book of extended abstracts / Comp. by Kirsi Jouppila, Gabriela Iordachescu and Laura Piazza.
Adres wydawniczy: Bucharest : Editura Academica, 2014
Szczegóły: s. 11-13, il., bibliogr.
ISBN: 978-973-8937-80-2
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; einkorn ; emmer ; triticale ; rye ; flour ; wedge protein ; gluten ; wetting angle
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2014
Autorzy: Agata Kurzawska, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Paulina Smoczyńska
Tytuł: Wiązanie kwasów żółciowych przez pieczywo bezglutenowe z udziałem mączki z kłącza pałki wodnej (Typha latifolia) w warunkach trawienia in vitro
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 3, s. 709-712, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mączka ; pałka wodna ; błonnik pokarmowy ; kwasy żółciowe
Angielskie słowa kluczowe: flour ; common cattail ; dietary fiber ; bile acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2003
Autorzy: Lidia Szwajkowska, Maciej Buśko, Marian Kostecki, Juliusz Perkowski
Tytuł: Zawartość ergosterolu w mąkach spożywczych
Źródło: Biul. Nauk. - 2003, 22, s. 101-105, bibliogr.
p-ISSN: 1640-1395
Uwagi: Materiały na X Konferencję Naukowo-Promocyjną Lepsza Żywność, UWM, Olsztyn, 27.06.2003 r.
Polskie słowa kluczowe: mąka ; skażenie żywności ; ergosterol
Angielskie słowa kluczowe: flour ; ergosterol
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP