logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FLAVONOLS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Oskar Marek Szczepaniak, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Bartosz Kulczyński, Piotr Szulc, Paweł Górnaś
Tytuł: Composition of polyphenols of asparagus spears (Asparagus officinalis) and their antioxidant potential
Źródło: Cienc. Rural. - 2019, vol. 49, iss. 4, art. no. e20180863, il., bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 kwietnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: asparagus cultivars ; antioxidative activity ; flavonols ; phenolic acids ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Anna Gramza-Michałowska, Judyta Cielecka-Piontek, Małgorzata Smuga-Kogut, Piotr Szulc
Tytuł: Composition and in vitro effects of cultivars of Humulus lupulus L. hops on cholinesterase activity and microbial growth
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 6, art. no. 1377, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Humulus lupulus ; flavonols ; antibacterial properties ; radical scavenging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Anna Zaworska, Barbara Frąszczak
Tytuł: The effects of plant density and irrigation on phenolic content in cauliflower
Źródło: Hortic. Sci. - 2017, vol. 44, no. 4, s. 178-185, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0862-867X e-ISSN: 1805-9333
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea ; flavonols ; phenolic acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.500
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: A. Jóźwiak-Żurek, M. Pietrowska-Borek, M. Kozłowska
Tytuł: Effects of allelochemical stress on response of cucumber to UV-B radiation and Botrytis cinerea infection
Źródło: Allelopathy J. - 2014, vol. 33, no. 2, s. 163-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 0971-4693 e-ISSN: 0973-5046
Angielskie słowa kluczowe: allelochemical ; Botrytis cinerea ; chalcone synthase ; 4-coumarate: CoA ligase ; cucumber ; flavonols ; ferulic acid ; UV-B radiation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.523
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Monica Przeor, Jozef Korczak, Marian Remiszewski, Eugeniusz Korbas, Maciej Buchowski
Tytuł: Chemical characterization and antioxidative properties of Polish variety of Morus alba L. leaf aqueous extracts from the laboratory and pilot-scale processes
Źródło: Agric. Sci. - 2013, vol. 4, no. 5B, s. 141-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2156-8553 e-ISSN: 2156-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba leaves ; pilot plant scale ; antioxidant activity ; phenolic acids ; flavonols ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Repozytorium UP:
6/6
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: HPLC method evaluation of flavonols content in white mulberry leaves dried in different temperatures
Tytuł równoległy: Ocena metodą HPLC zmian zawartości flawonoli w liściach morwy białej suszonych w różnych temperaturach
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 104-105
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; flawonole ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; flavonols ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP