logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FISH OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: M. El-Sherbiny, A. Cieslak, J. Szczechowiak, P. Kołodziejski, P. Szulc, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Effect of nanoemulsified oils addition on rumen fermentation and fatty acid proportion in a rumen simulation technique
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 2, s. 116-124, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nanoemulsion ; fish oil ; soyabean oil ; unsaturated fatty acids ; in vitro ; rumen ; RUSITEC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Adam Cieślak, Mohamed El-Sherbiny, Joanna Szczechowiak, Dorota Kowalczyk, Emilia Pers-Kamczyc, Magdalena Bryszak, Paulina Szulc, Artur Jóźwik, Małgorzata Szumacher-Strabel
Tytuł: Rapeseed and fish oil mixtures supplied at low dose can modulate milk fatty acid composition without affecting rumen fermentation and productive parameters in dairy cows
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 357-371, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: conjugated linoleic acid ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; unsaturated fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.623
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Grażyna Czyżak-Runowska, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka
Tytuł: Concentration of selected fatty acids, fat-soluble vitamins and β-carotene in late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2014, vol. 38, iss. 1, s. 31-36, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Polskie słowa kluczowe: klacz ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: organic dairy ; physiological aspects ; cholesterol content ; nursing mares ; bovine milk ; breast milk ; fish oil ; supplementation ; linseed ; profiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.008
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Potkański, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of enrichment the summer feeding ration for milking cows with mixture of fish oil and rapeseed oil on selected rumen parametres and milk fatty acid profile
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku mieszaniny oleju rzepakowego i rybiego do letniej dawki pokarmowej dla krów dojnych na poziom wybranych wskaźników płynu żwacza oraz koncentrację kwasów tłuszczowych w mleku
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 83-93, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; żwacz ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; profil kwasów tłuszczowych ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; olej rzepakowy ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: cow ; fatty acids ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; rumen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP