logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FIRMNESS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2017
Autorzy: Robert Kurlus, Sławomir Świerczyński, Krzysztof Rutkowski, Henryk Ratajkiewicz, Agnieszka Malinowska, Aleksandra Wyrwał
Tytuł: Exogenus 'GA3' and 'GA4+7' effects on phenological indices, frost hardiness and quality properties of 'English morello' sour cherry (Prunus cerasus L.)
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2017, vol. 16 (6), s. 99-109, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: gibberellins ; fruit size ; firmness ; fruit colour ; yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/12
Rok: 2015
Autorzy: Grzegorz P. Łysiak, Wojciech Antkowiak
Tytuł: Quality features of parthenocarpic pears collected from trees grown on different rootstocks
Tytuł równoległy: Cechy jakościowe gruszek partokapicznych zebranych z drzew rosnących na różnych podkładkach
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2015, 14 (5), s. 69-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; masa owoców ; barwa owoców ; TSS ; indeks skrobiowy ; indeks Streifa
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; fruit mass ; skin colour ; TSS ; Starch Index ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.583
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2014
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Measurement of ethylene production as a method for determining the optimum harvest date of 'Jonagored' apples
Źródło: Folia Hortic. - 2014, 26/2, s. 117-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 28500
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; choroby grzybowe ; dojrzałość owoców ; choroby fizjologiczne ; indeks dojrzałości ; indeks Streifa ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; fungal diseases ; maturity ; physiological disorders ; Streif index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2008
Autorzy: G. Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Postharvest calcium chloride application and moisture barrier influence on peach fruit quality
Źródło: HortTechnology. - 2008, vol. 18, no. 1, s. 100-105, il., bibliogr.
p-ISSN: 1063-0198 e-ISSN: 1943-7714
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 35000
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; testy niedestrukcyjne ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; Prunus persica
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; nondestructive test ; soluble solid content ; titratable acidity ; Prunus persica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2007
Autorzy: Eugeniusz Pacholak, Zofia Zydlik, Marcin Zachwieja, Krzysztof Rutkowski
Tytuł: Effect of irrigation and fertilization on the growth and yielding of apple-trees cultivar Šampion in a replanted orchard
Tytuł równoległy: Wpływ nawadniania i nawożenia na wzrost i plonowanie jabłoni odmiany Šampion w sadzie replantowanym
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2007, 6 (3), s. 3-13, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jabłoń ; zmęczenie gleby ; wzrost drzew ; plon ; masa ; ekstrakt ; jędrność
Angielskie słowa kluczowe: apple tree ; soil fatigue ; tree growth ; yield ; fruit mass ; extract ; firmness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2005
Autorzy: D. Aggarwal, S. E. Prussia, W. Florkowski, G. Lysiak
Tytuł: Simulating calcium dip effect on post harvest quality of peaches
W: V International Postharvest Symposium / Ed. F. Mencarelli, P. Tonutti.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2005
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 682
Szczegóły: s. 917-924, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66056-48-0
Liczba znaków: 11800
Polskie słowa kluczowe: model symulacyjny ; wspólczynnik utraty masy ; czas ; jędrność ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: simulation model ; rate of mass loss ; time ; firmness ; temperature
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Wpływ terminu zbioru śliw odmiany 'Valor', 'Valjewka' i 'Elena' na jakość owoców i ich zdolność przechowalniczą
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 96 (240), s. 103-107, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Liczba znaków: 14200
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; terminy zbioru ; jędrność ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; storability ; optimum harest date ; firmness ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Wojciech Florkowski, Stan Prussia
Tytuł: Czynniki wpływające na zdolność przechowalniczą owoców brzoskwiń [*]
Źródło: Folia Hortic., Supl. - 2003, 2, s. 212-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761
Liczba znaków: 5250
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; brzoskwinie
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; TSS contents ; acidity ; peach
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2001
Autorzy: Robert Kurlus, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Effect of rootstock on storage quality of 'Jonagored' apples
W: Apple rootstocks for intensive orchards : Proceedings of the international seminar, Warsaw-Ursynów, Poland, 18-21 August, 1999, Supplement / Ed. Andrzej Sadowski.
Adres wydawniczy: Warszawa : Fundacja "Rozwój SGGW", 2001
Szczegóły: s. 9-10, il., bibliogr.
ISBN: 83-7274-038-0
Liczba znaków: 8300
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; jędrność ; zawartość ekstraktu ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; jabłka ; jabłoń Jonagored
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; storability ; soluble solid content ; fungal diseases ; physiological disorders ; apple
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2001
Autorzy: Jan Błaszczyk, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Storage properties of Czech pear cultivars Erica and Dicolor
Źródło: J. Fruit Ornam. Plant Res. - 2001, vol. 9, no. 1/4, s. 71-76, bibliogr.
p-ISSN: 1231-0948
Liczba znaków: 8800
Polskie słowa kluczowe: gruszki ; jędrność ; zawartość ekstraktu ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; odmiany roślin ; grusza Erica ; grusza Dicolor
Angielskie słowa kluczowe: pear ; firmness ; physiological disorders ; total soluble solids ; fungal diseases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP