logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FERMENTED BEVERAGES
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2020
Autorzy: Joanna Teichert, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul, Sylwia Chudy, Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński
Tytuł: Color stability of fermented mare's milk and a fermented beverage from cow's milk adapted to mare's milk composition
Źródło: Foods. - 2020, vol. 9, iss. 2, art. 217, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2020].
Angielskie słowa kluczowe: mare's milk ; fermented beverages ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Teichert, Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Właściwości napojów fermentowanych wytworzonych z mleka koziego z udziałem kultur zagęszczających
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 2, art. 28, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; napoje fermentowane ; barwa ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; fermented beverages ; colour ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka koziego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 6, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość odżywcza ; przetwórstwo mleka ; przydatność technologiczna ; sery kozie ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka owczego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 7, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_7.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; wartość odżywcza ; przydatność technologiczna ; przetwórstwo mleka ; sery owcze ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP