logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FATTY ACIDS
Liczba odnalezionych rekordów: 77



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/77
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Anna Grygier, Sylwia Marszałkiewicz, Qian Ying, Natalia Sobieszczańska, Dalija Seglina
Tytuł: Impact of the extraction technique and genotype on the oil yield and composition of lipophilic compounds in the oil recovered from Japanese quince (Chaenomeles japonica) seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2019, vol. 121, 1, art. no. 1800262, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quince seed oil ; tocopherols ; sterols ; squalene ; fatty acids ; extraction technique
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.852
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/77
Rok: 2019
Autorzy: Wojciech Rybiński, Maciej Banda, Jan Bocianowski, Elżbieta Starzycka-Korbas, Michał Starzycki, Kamila Nowosad
Tytuł: Estimation of the physicochemical variation of chickpea seeds (Cicer arietinum L.)
Źródło: Int. Agrophys. - 2019, vol. 33, no. 1, s. 67-80, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0236-8722 e-ISSN: 2300-8725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chickpea ; seed thickness ; static loading of seeds ; protein ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.227
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/77
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Aleksander Siger, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Changes in chemical composition and oxidative stability of cold-pressed oilsobtained from by-product roasted berry seeds
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2019, vol. 111, s. 541-547, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: berry by-product ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.714
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/77
Rok: 2019
Autorzy: Ewa Rokosik, Aleksander Siger, Wojciech Antkowiak, Magdalena Rudzińska, Krzysztof Dwiecki
Tytuł: Olej z owoców lipy drobnolistnej (Tilia cordata) i lipy szerokolistnej (Tilia platyphyllos) - skład kwasów tłuszczowych i wybranych związków bioaktywnych
Tytuł równoległy: Oil from fruits of small-lime (Tilia cordata) and large-leaved lime (Tilia platyphyllos) - fatty acids composition and content of selected bioactive compounds
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 94-95
Polskie słowa kluczowe: lipa drobnolistna ; lipa szerokolistna ; oleje jadalne ; kwasy tłuszczowe ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: small-leaved lime ; large-leaved lime ; edible oil ; fatty acids ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/77
Rok: 2018
Autorzy: Bogusława Łęska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Advances in food fortification with essential fatty acids
W: Food Biofortification Technologies / Ed. by Agnieszka Saeid.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2018
Seria: Contemporary Food Engineering
Szczegóły: s. 119-139, bibliogr.
ISBN: 9781498756594
Polskie słowa kluczowe: żywność wzbogacona ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: fortification food ; fatty acids
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/77
Rok: 2018
Autorzy: Wojciech Rybiński, Wojciech Święcicki, Jan Bocianowski, Andreas Börner, Elżbieta Starzycka-Korbas, Michał Starzycki
Tytuł: Variability of fat content and fatty acids profiles in seeds of a Polish white lupin (Lupinus albus L.) collection
Źródło: Genet. Resour. Crop Evol. - 2018, vol. 65, iss. 2, s. 417-431, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0925-9864 e-ISSN: 1573-5109
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: genetic resources valorization ; fat ; fatty acids ; Lupinus albus ; multivariate statistical analysis ; white lupin seeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.130
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/77
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Minar M. M. Hassanein, Adel G. Abdel-Razek, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Katarzyna Ratusz
Tytuł: Influence of composition on degradation during repeated deep-fat frying of binary and ternary blends of palm, sunflower and soybean oils with health optimized saturated to unsaturated fatty acid ratios
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2018, vol. 53, iss. 4, s. 1021-1029, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: blending ; deep-fat frying ; fatty acids ; oxidative stability ; palm olein ; soybean oil ; sunflower oil ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.281
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/77
Rok: 2018
Autorzy: Qian Ying, Paulina Wojciechowska, Aleksander Siger, Anna Kaczmarek, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Phytochemical content, oxidative stability, and nutritional properties of unconventional cold-pressed edible oils
Źródło: J. Food Nutr. Res. (SciEP). - 2018, vol. 6, no. 7, s. 476-485, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2333-1119 e-ISSN: 2333-1240
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed plant oils ; nutritional values ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/77
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Bilska, Katarzyna Waszkowiak, Martyna Błaszyk, Magdalena Rudzińska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Effect of liver pâté enrichment with flaxseed oil and flaxseed extract on lipid composition and stability
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2018, vol. 98, iss. 11, s. 4112-4120, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: liver pâté ; flaxseed oil ; flaxseed extract ; oxidation stability ; fatty acids ; sterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/77
Rok: 2018
Autorzy: Agata Muzsik, Joanna Bajerska, Henryk H. Jeleń, Anna Gaca, Agata Chmurzynska
Tytuł: Associations between fatty acid intake and status, desaturase activities, and FADS gene polymorphism in centrally obese postmenopausal Polish women
Źródło: Nutrients. - 2018, vol. 10, 8, art. no. 1068, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; dietary intake ; FADS gene ; postmenopausal women
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/77
Rok: 2018
Autorzy: Silvia Nogales-Merida, Paola Gobbi, Damian Józefiak, Jan Mazurkiewicz, Krzysztof Dudek, Mateusz Rawski, Bartosz Kierończyk, Agata Józefiak
Tytuł: Insect meals in fish nutrition
Źródło: Rev. Aquacult. - [2018], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1753-5123
Uwagi: Publikacja posiada status Early view (First published: 06 September 2018). - Dostępna online [Dostęp: 10 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: alternative source of protein ; antimicrobial peptides ; chitin ; indispensable amino acids ; dispensable amino acids ; fatty acids ; lipids
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
DOI:
12/77
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Ratusz, Edyta Symoniuk, Małgorzata Wroniak, Magdalena Rudzińska, Aleksander Siger
Tytuł: Ocena wartości żywieniowej i stabilności oksydacyjnej olejów z konopi siewnych (Cannabis sativa L.)
Tytuł równoległy: Evaluation of the nutritional value and oxidative stability of hemp oils (Cannabis sativa L.)
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 112-113
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: konopie siewne ; Cannabis sativa ; oleje tłoczone na zimno ; stabilność oksydacyjna ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; sterole
Angielskie słowa kluczowe: Cannabis sativa ; cold press hemp oil ; fatty acids ; oxidative stability ; sterols ; tocopherols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
13/77
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Skład chemiczny i stabilność oksydatywna wysoko oleinowego oleju rzepakowego wytłoczonego po obróbce mikrofalowej całych i obłuskanych nasion
Tytuł równoległy: Chemical composition and oxidative stability of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 102
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy wysokooleinowy ; łuskanie ; obróbka mikrofalowa ; kwasy tłuszczowe ; stabilność oksydatywna
Angielskie słowa kluczowe: high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; fatty acids ; oxidative stability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
14/77
Rok: 2017
Autorzy: Ewelina Warzych, Piotr Pawlak, Marcin Pszczola, Adam Cieslak, Zofia E. Madeja, Dorota Lechniak
Tytuł: Interactions of bovine oocytes with follicular elements with respect to lipid metabolism
Źródło: Anim. Sci. J. - 2017, vol. 88, iss. 10, s. 1491-1497, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; fatty acids ; gene expression ; lipid droplets ; oocyte
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.402
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/77
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki, Wojciech Borzyszkowski, Mieczysław Turski, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Physicochemical characteristics of the cold-pressed oil obtained from seeds of Fagus sylvatica L.
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 225, 15 June, s. 239-245, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: Fagus sylvatica ; oleje tłoczone na zimno ; kwasy tłuszczowe ; kwas gamma-linolenowy ; tokoferole ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: Fagus sylvatica ; cold pressed oil ; fatty acids ; gamma-linolenic acid ; tocopherols ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/77
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, M. Wroniak, A. Siger, I. Ścibisz
Tytuł: Chemical composition and resistance to oxidation of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 4, e225, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; oxidative stability ; phytochemicals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/77
Rok: 2017
Autorzy: D. A. Marrez, A. Cieślak, R. Gawad, H. M. Ebeid, M. Chrenkova, M. Gao, Y. R. Yanza, M. El-Sherbiny, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Effect of freshwater microalgae Nannochloropsis limnetica on the rumen fermentation in vitro?
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2017, vol. 26, no. 4, s. 359-364, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: microalgae ; rumen ; in vitro ; fermentation ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/77
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications - a review
Źródło: Rocz. PZH. - 2017, t. 68, nr 2, s. 123-129, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; Salvia hispanica ; zdrowie człowieka ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; Salvia hispanica ; health ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/77
Rok: 2017
Autorzy: E. Warzych, P. Pawlak, M. Pszczola, A. Cieslak, D. Lechniak
Tytuł: Prepubertal heifers versus cows - The differences in the follicular environment
Źródło: Theriogenology. - 2017, vol. 87, (January 2017), s. 36-47, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0093-691X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sex maturity ; donor ; fatty acids ; gene expression ; oocyte quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.136
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/77
Rok: 2016
Autorzy: Ewelina Warzych, Adam Cieslak, Anna Wolc, Dorota Lechniak
Tytuł: Cathepsin mRNA level in bowine cumulus cells fails to be a good marker of oocyte quality
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2016, vol. 34, no. 4, s. 339-349, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: cathepsins ; mtDNA copy number ; follicular fluid ; fatty acids ; COC morphology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.725
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/77
Rok: 2016
Autorzy: Agata Chmurzynska, Grzegorz Galinski, Monika Mlodzik
Tytuł: Measuring oral fatty acid sensitivity
Źródło: FASEB J. - 2016, vol. 30, 1 Suppl., lb319
p-ISSN: 0892-6638 e-ISSN: 1530-6860
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fat taste ; human ; measuring ; salad dressing ; fatty acids ; oral fat sensitivity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/77
Rok: 2016
Autorzy: Mariola Kozłowska, Eliza Gruczyńska, Iwona Ścibisz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Fatty acids and sterols composition, and antioxidant activity of oils extracted from plant seeds
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 450-456, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: nasiona oleiste ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; związki fenolowe ; DPPH ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: plant seed soils ; fatty acids ; sterols ; phenolic compounds ; DPPH ; extraction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/77
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Multivariate analysis of seasonal variation in the composition and thermal properties of butterfat with an emphasis on authenticity assessment
Źródło: Grasas Aceites. - 2016, vol. 67, no. 4, e167, il., bibliogr.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 7 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; DSC ; fatty acids ; melting properties ; PCA ; triacylglycerols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.910
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/77
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Composition of bioactive compounds in kernel oils recovered from sour cherry (Prunus cerasus L.) by-products: Impact of the cultivar on potential applications
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2016, vol. 82, s. 44-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek wiśni ; tokoferole ; kwasy tłuszczowe ; karotenoidy ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: Prunus cerasus ; sour cherry kernel oil ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; carotenoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.181
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/77
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Seeds recovered from industry by-products of nine fruit species with a high potential utility as a source of unconventional oil for biodiesel and cosmetic and pharmaceutical sector
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2016, vol. 83, s. 329-338, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek owoców ; produkty uboczne ; biodiesel ; kwasy tłuszczowe ; fitosterole ; skwalen
Angielskie słowa kluczowe: fruit seeds oils ; by-products ; biodiesel ; fatty acids ; phytosterols ; squalene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.181
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/77
Rok: 2016
Autorzy: Minar M. M. Hassanein, Adel G. Abdel-Razek, Magdalena Rudzinska, M. Hassan El-Mallah
Tytuł: Comprehensive study on the characteristics and authenticity of Egyptian monovarietal coratina virgin olive oil
Źródło: Int. J. ChemTech Res. - 2016, vol. 9, no. 9, s. 86-94, bibliogr.
p-ISSN: 0974-4290 e-ISSN: 2455-9555
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; tokoferole ; fitosterole ; kwasy tłuszczowe ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; tocopherols ; phytosterols ; fatty acids ; adulteration ; authenticity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
27/77
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Chemical composition of seed oils recovered from different pear (Pyrus communis L.) cultivars
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2016, vol. 93, iss. 2, s. 267-274, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek gruszek ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; karotenoidy ; sterole
Angielskie słowa kluczowe: pear seed oil ; fatty acids ; tocopherols ; carotenoids ; sterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.421
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
28/77
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Synowiec, Magdalena Rys, Jan Bocianowski, Katarzyna Wielgusz, Małgorzata Byczyńska, Krzysztof Heller, Danuta Kalemba
Tytuł: Phytotoxic effect of fiber hemp essential oil on germination of some weeds and crops
Źródło: J. Essent. Oil Bear. Plants. - 2016, vol. 19, no. 2, s. 262-276, il., bibliogr.
p-ISSN: 0972-060X e-ISSN: 0976-5026
Angielskie słowa kluczowe: ED50 dose ; essential oil compositon ; seedlings growth ; fatty acids ; carbohydrates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
29/77
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Arianne Soliven
Tytuł: Lipophilic bioactive compounds in the oils recovered from cereal by-products
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 9, s. 3256-3265, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; fatty acids ; phytosterols ; cereal by-products ; bran oils
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
30/77
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Tłuszcz mleczny- bogactwo składników odżywczych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 26-27
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/77
Rok: 2016
Autorzy: Maria Grzes, Slawomir Sadkowski, Katarzyna Rzewuska, Maciej Szydlowski, Marek Switonski
Tytuł: Pig fatness in relation to FASN and INSIG2 genes polymorphism and their transcript level
Źródło: Mol. Biol. Rep. - 2016, vol. 43, iss. 5, s. 381-389, il., bibliogr.
p-ISSN: 0301-4851 e-ISSN: 1573-4978
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: pig ; adipose tissue ; fatness ; fatty acids ; FASN ; INSIG2
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.828
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
32/77
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnas, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Dalija Seglina
Tytuł: Impact of cultivar on profile and concentration of lipophilic bioactive compounds in kernel oils recovered from sweet cherry (Prunus avium L.) by-products
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 158-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sweet cherry ; Prunus avium ; kernel oil ; tocopherols ; squalene ; phytosterols ; carotenoids ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
33/77
Rok: 2016
Autorzy: Janetta Niemann, Andrzej Wojciechowski, Aldona Jasińska-Stępniak, Magdalena Olender
Tytuł: Analiza składu kwasów tłuszczowych w nasionach mieszańców międzygatunkowych z rodzaju Brassica
Tytuł równoległy: Analysis of fatty acids composition in Brassica interspecific hybrids seeds
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 67-69
Polskie słowa kluczowe: kwasy tłuszczowe ; rzepak ; mieszańce międzygatunkowe
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; rapeseed ; Brassica interspecific hybrids
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
34/77
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Skrzypczak, Agnieszka Waśkiewicz, Monika Beszterda, Piotr Goliński, Karolina Szulc, Janusz T. Buczyński, Marek Babicz
Tytuł: Impact of fat and selected profiles of fatty acids contained in the colostrum and milk of sows of native breeds on piglet rearing
Źródło: Anim. Sci. J. - 2015, vol. 86, iss. 1, s. 83-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: colostrum ; fat ; fatty acids ; milk ; native breeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.045
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
35/77
Rok: 2015
Autorzy: R. Danków, J. Pikul, J. Wójtowski, D. Cais-Sokolińska, J. Teichert, E. Bagnicka, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect of supplementation with gold of pleasure (Camelina sativa) cake on the fatty acid profile of ewe milk and yoghurt produced from it
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 193-202, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; Camelina sativa ; milk ; yoghurt ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/77
Rok: 2015
Autorzy: Marek Pieszka, Władysław Migdał, Robert Gąsior, Magdalena Rudzińska, Dorota Bederska-Łojewska, Magdalena Pieszka, Paulina Szczurek
Tytuł: Native oils from apple, blackcurrant, raspberry, and strawberry seeds as a source of polyenoic fatty acids, tocochromanols, and phytosterols: a health implication
Źródło: J. Chem. - 2015, vol. 2015, Article ID 659541, 8 s., bibliogr.
p-ISSN: 2090-9063 e-ISSN: 2090-9071
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek owoców ; kwasy tłuszczowe ; tokochromanole ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: fruit seeds oils ; fatty acids ; tocochromanols ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.996
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
37/77
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka
Tytuł: Evaluation of quality of kefir from milk obtained from goats supplemented with a diet rich in bioactiv compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 6, s. 1343-1349, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: goat ; milk ; kefir ; false flax ; Camelina sativa ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
38/77
Rok: 2015
Autorzy: M. Bartz, E. Koscianska, I. Szczerbal, J. Nowacka-Woszuk, B. Kociucka, S. Salamon, M. Switonski, M. Szydlowski
Tytuł: Polymorphism of the porcine miR-30d is associated with adipose tissue accumulation, its fatty acid profile and the ME1 gene expression
Źródło: Livest. Sci. - 2015, vol. 182, s. 54-57, il., bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; otłuszczenie
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; fatness ; adipogenesis ; fatty acids ; body mass gain ; MiR-30 ; malic enzyme
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.293
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
39/77
Rok: 2015
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na zawartość kwasów tłuszczowych w liofilizatach mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 2, art. 29, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; liofilizacja ; mleko klaczy liofilizowane ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; lyophilization ; lyophilised mare milk ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
40/77
Rok: 2014
Autorzy: Minar M. M. Hassanien, Adel G. Abdel-Razek, Magdalena Rudzińska, Aleksander Siger, Katarzyna Ratusz, Roman Przybylski
Tytuł: Phytochemical contents and oxidative stability of oils from non-traditional sources
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 11, s. 1563-1571, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; non-traditional oil sources ; oxidative stability ; phytosterols ; tocopherols ; tocotrienols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
41/77
Rok: 2014
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Maciej Buśko, Tomasz Góral, Juliusz Perkowski
Tytuł: The fatty acid profile in different wheat cultivars depending on the level of contamination with microscopic fungi
Źródło: Food Chem. - 2014, vol. 153, 15 June, s. 216-223, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; mycotoxins ; wheat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.391
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
42/77
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Dalija Seglina
Tytuł: Lipophilic composition of eleven apple seed oils: A promising source of unconventional oil from industry by-products
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2014, vol. 60, s. 86-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: olej z nasion jabłek ; kwasy tłuszczowe ; fitosterole ; skwalen ; odpady poprodukcyjne
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; apple seed oils ; fatty acids ; phytosterols ; squalene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.837
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
43/77
Rok: 2014
Autorzy: Wojciech Rybiński, Robert Rusinek, Bogusław Szot, Jan Bocianowski, Michał Starzycki
Tytuł: Analysis of interspecies physicochemical variation of grain legume seeds
Źródło: Int. Agrophys. - 2014, vol. 28, no. 4, s. 491-500, il., bibliogr.
p-ISSN: 0236-8722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: grain legumes ; seed thickness ; static loading of seeds ; protein ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.117
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
44/77
Rok: 2014
Autorzy: R. Steppa, K. Szkudelska, J. Wójtowski, M. Stanisz, M. Szumacher-Strabel, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Markiewicz-Kęszycka, M. Pietrzak
Tytuł: The metabolic profile of growing lambs fed diets rich in unsaturated fatty acids
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 98, iss. 5, s. 914-920, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: owce ; hormony ; kwasy tłuszczowe ; profil metaboliczny ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; hormone ; fatty acids ; metabolic profile ; feeding
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
45/77
Rok: 2014
Autorzy: Ewelina Warzych, Adam Cieslak, Zofia E. Madeja, Piotr Pawlak, Anna Wolc, Danuta Lechniak
Tytuł: Multifactorial analysis of the follicular environment is predictive of oocyte morphology in cattle
Źródło: J. Reprod. Dev. - 2014, vol. 60, no. 1, s. 1-8, il., bibliogr.
p-ISSN: 0916-8818 e-ISSN: 1348-4400
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostep: 23 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kwasy tłuszczowe ; oocyty
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; oocyte ; cumulus cells ; follicular fluid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
46/77
Rok: 2014
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Studia nad stabilnością tiaminy w obecności wybranych produktów tłuszczowych i przeciwutleniaczy
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014. - 104 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 471
ISBN: 978-83-7160-747-9
Liczba arkuszy: 6,5
Polskie słowa kluczowe: chlorowodorek tiaminy ; oleje roślinne ; kwasy tłuszczowe ; przeciwutleniacze ; hydrolizaty białkowe ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: thiamine hydrochloride ; oils ; fatty acids ; antioxidants ; protein hydrolysate ; oxidative stability
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
47/77
Rok: 2014
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Dorota Cais-Sokolińska, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Emilia Bagnicka
Tytuł: The effect of false flax (Camelina sativa) cake dietary supplementation in dairy goats on fatty acid profile of kefir
Źródło: Small Ruminant Res. - 2014, vol. 122, 1/3, s. 44-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2014].
Angielskie słowa kluczowe: goats ; nutrition ; false cake ; Camelina sativa ; milk ; kefir ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.125
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
48/77
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 219-234, il., bibliogr.
Liczba arkuszy: 1,00
Polskie słowa kluczowe: kwasy tłuszczowe ; niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; essential unsaturated fatty acids
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
49/77
Rok: 2013
Autorzy: J. Niemann, A. Wojciechowski, M. Jedryczka, J. Kaczmarek
Tytuł: Interspecific hybridization as a tool for broadening the variability of useful traits in rapeseed (Brassica napus L.)
W: 6th International Symposium on Brassica and 18th Crucifer Genetics Workshop / Ed. F. Branca, A. Tribulato.
Adres wydawniczy: Catania : International Society for Horticultural Science, 2013
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 1005
Szczegóły: s. 227-231, bibliogr.
ISBN: 978-90-66056-46-6
Angielskie słowa kluczowe: isolated embryo ; in vitro culture ; quality trait ; fatty acids ; hybrid ; clubroot ; Plasmodiophora brassicae
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
50/77
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Przysiecki, Sławomir Nowicki, Andrzej Potkański, Zbigniew Nawrocki, Aneta Filistowicz, Andrzej Filistowicz
Tytuł: Wpływ płci na profil kwasów tłuszczowych w tuszkach lisów polarnych (Alopex lagopus L.)
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 1, s. 87-92, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; płeć ; kwasy tłuszczowe ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: polar fox ; sex ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
51/77
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Paulina Lipińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fatty acid profile of milk - a review
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 2, s. 135-139, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 10 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; milk ; fatty acids ; diet ; human
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
52/77
Rok: 2013
Autorzy: Adam Cieslak, Marek Stanisz, Jacek Wojtowski, Emilia Pers-Kamczyc, Joanna Szczechowiak, Mohamed El-Sherbiny, Malgorzata Szumacher-Strabel
Tytuł: Camelina sativa affects the fatty acid contents in M. longissimus muscle of lambs
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2013, vol. 115, 11, s. 1258-1265, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Special Issue: EuroFedLipid Highlights 2013. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; conjugated isomers ; fatty acids ; meat ; ruminants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.033
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
53/77
Rok: 2013
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Dalija Seglina
Tytuł: Physicochemical characteristics of the cold-pressed Japanese quince seed oil : New promising unconventional bio-oil from by-products for the pharmaceutical and cosmetic industry
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2013, vol. 48, s. 178-182, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 października 2013].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quince ; seed oil ; fatty acids ; phytosterols ; tocopherols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.208
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
54/77
Rok: 2013
Autorzy: E. Stachowska, D. Maciejewska, P. Ossowski, A. Drozd, K. Ryterska, M. Banaszczak, M. Milkiewicz, J. Raszeja-Wyszomirska, M. Slebioda, P. Milkiewicz, H. Jelen
Tytuł: Apolipoprotein E4 allele is associated with substantial changes in the plasma lipids and hylauronic acid content in patients with nonalcoholic fatty liver disease
Źródło: J. Physiol. Pharmacol. - 2013, vol. 64, no. 6, s. 711-717, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-5910
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: niealkoholowe stłuszczenie wątroby ; apolipoproteina E ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: non-alcoholic fatty liver disease ; non-alcoholic steatohepatitis ; apolipoprotein E ; fatty acids ; 5-oxo-6,8,11,14- eicosatetraenoic acid ; liquid chromatography/tandem mass spectrometry ; gas chromatography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.720
Punktacja MNiSW: 20.000
Adres url:
Adres url:
55/77
Rok: 2013
Autorzy: Monika Stachowiak, Joanna Nowacka-Woszuk, Maciej Szydlowski, Marek Switonski
Tytuł: The ACACA and SREBF1 genes are promising markers for pig carcass and performance traits, but not for fatty acid content in the longissimus dorsi muscle and adipose tissue
Źródło: Meat Sci. - 2013, vol. 95, iss. 1, s. 64-71, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: ACACA ; SREBF1 ; pig ; fatty acids ; SNP ; transcription
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.231
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
56/77
Rok: 2013
Autorzy: Ireneusz Ryszard Antkowiak
Tytuł: Wydajność oraz skład chemiczny, jakość higieniczna i profil lipidowy mleka krów rasy jersey pochodzących po ojcach trzech odmian
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013. - 151 s. : bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 467
ISBN: 978-83-7160-726-4
Liczba arkuszy: 14,6
Polskie słowa kluczowe: bydło jersey ; wydajność mleka ; wydajność dobowa ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; cholesterol
Angielskie słowa kluczowe: Jersey cattle ; daily milk yield ; milk ; fatty acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
57/77
Rok: 2012
Autorzy: Paweł Cyplik, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Roman Marecik, Jakub Czarny, Agnieszka Drożdżyńska, Łukasz Chrzanowski
Tytuł: Biological denitrification of brine: the effect of compatible solutes on enzyme activities and fatty acid degradation
Źródło: Biodegradation. - 2012, vol. 23, iss. 5, s. 663-672, il., bibliogr.
p-ISSN: 0923-9820 e-ISSN: 1572-9729
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: compatible solutes ; denitrification ; fatty acids ; lipase ; nitrate reductase
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.173
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
58/77
Rok: 2012
Autorzy: Ozan Nazim Ciftci, Roman Przybylski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Lipid components of flax, perilla, and chia seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2012, vol. 114, 7, s. 794-800, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; phytosterols ; specialty oils ; tocopherols ; alpha-linolenic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.266
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
59/77
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, M. Szydlowski, A. Kaczmarek, J. Nowacka-Woszuk, M. Switonski, H. Jeleń
Tytuł: The fatty acid composition of the Longissimus dorsi muscle, subcutaneous and visceral fats differ in four commercial pig breeds
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2012, vol. 21, no. 4, s. 661-676, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; fatness ; intramuscular fat ; abdominal fat ; Longissimus dorsi muscle ; pigs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.757
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
60/77
Rok: 2012
Autorzy: Juliusz Perkowski, Kinga Stuper, Maciej Buśko, Tomasz Góral, Anna Kaczmarek, Henryk Jeleń
Tytuł: Differences in metabolomic profiles of the naturally contaminated grain of barley, oats and rye
Źródło: J. Cereal Sci. - 2012, vol. 56, iss. 3, s. 544-551, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: cereals ; volatile compounds ; mycotixins ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
61/77
Rok: 2012
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Joanna Teichert
Tytuł: Charakterystyka i właściwości prozdrowotne mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 16, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_16.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość składników mineralnych ; kwasy tłuszczowe ; białka mleka ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; protein fractions ; fatty acids ; nutritional remarks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
62/77
Rok: 2012
Autorzy: A. Cieślak, P. Zmora, J. Szczechowiak, A. Nowak, E. Pers-Kamczyc, M. Stanisz, J. Wójtowski, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Wpływ dodatku makuchu z Camelina sativa na fermentację w żwaczu u rosnących jagniąt
Tytuł równoległy: Effect of Camelina sativa cake on rumen parameters of growing lambs
W: Zastosowanie lnu i inuliny w żywieniu i żywności. Współczesne tendencje w produkcji żywności na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich : Lublin-Susiec, 30.05.-01.06.2012, Monografie i streszczenia prac / Pod red. Anny Czech i Renaty Klebaniuk.
Adres wydawniczy: Dzierdziówka : Stowarzyszenie Rozwoju Regionalnego i Lokalnego PROGRESS, 2012
Seria: Studia Regionalne i Lokalne Polski Południowo-Wschodniej ; t. 9
Szczegóły: s. 134-135, bibliogr.
ISBN: 978-83-927698-6-6
Uwagi: Międzynarodowa konferencja nt. Współczesne tendencje w żywieniu zwierząt na tle wymogów zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich.
Polskie słowa kluczowe: rośliny oleiste ; przeżuwacze ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: oil plants ; ruminants ; fatty acids
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
63/77
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Wojciechowski, Aldona Jasińska-Stępniak, Błażej Springer, Janetta Niemann
Tytuł: Variability in the content of some seed compounds in wide hybrids within Brassica genus in comparison to initial forms
W: 13th International Rapeseed Congress : International Consultative Research Group on Rapessed, June 05-09.2011, Praque Congress Centre, Czech Republic, Proceedings.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2011]
Szczegóły: s. 883-886, bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna na płycie CD.
Angielskie słowa kluczowe: vegetable oils ; sinapine ; tocopherols ; fatty acids ; interspecific crosses
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
64/77
Rok: 2011
Autorzy: Ozan Nazim Ciftici, Roman Przybylski, Magdalena Rudzinska, Surya Acharya
Tytuł: Characterization of fenugreek (Trigonella foenum-graecum) seed lipids
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2011, vol. 88, iss. 10, s. 1603-1610, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fenugreek ; Trigonella foenum-graecum ; seed lipids ; fatty acids ; tocopherols ; α-tocopherol ; phytosterols ; triacylglycerols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.773
Punktacja MNiSW: 1.587
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
65/77
Rok: 2011
Autorzy: Sławomir Borek, Katarzyna Nuc
Tytuł: Sucrose controls storage lipid breakdown on gene expression level in germinating yellow lupine (Lupinus luteus L.) seeds
Źródło: J. Plant Physiol. - 2011, vol. 168, iss. 15, s. 1795-1803, il., bibliogr.
p-ISSN: 0176-1617
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: amino acids ; carbon flow ; fatty acids ; legumes ; protein seeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.791
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
66/77
Rok: 2011
Autorzy: Malgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paweł Zmora, Emilia Pers-Kamczyc, Sylwia Bielińska, Marek Stanisz, Jacek Wójtowski
Tytuł: Camelina sativa cake improved unsaturated fatty acids in ewe's milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 11, s. 2031-2037, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa ; ovine milk ; fatty acids ; conjugated isomers of linoleic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
67/77
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, M. Rudzińska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Comparative analysis of fatty acids profile and cholesterol content of eggs yolks of different breeds laying hens housed in ecological conditions
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 179-180
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; utrzymanie zwierząt ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; żółtko jaja ; profil kwasów tłuszczowych ; zawartość cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: eggs yolk ; fatty acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
68/77
Rok: 2009
Autorzy: M. Rudzińska, E. Wąsowicz, R. Przybylski, A. Gramza-Michałowska
Tytuł: Oxidation changes of matgarines enriched in phytostanols
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 207
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: oxidative changes ; fatty acids ; plant lipid
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
69/77
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Potkański, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of enrichment the summer feeding ration for milking cows with mixture of fish oil and rapeseed oil on selected rumen parametres and milk fatty acid profile
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku mieszaniny oleju rzepakowego i rybiego do letniej dawki pokarmowej dla krów dojnych na poziom wybranych wskaźników płynu żwacza oraz koncentrację kwasów tłuszczowych w mleku
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 83-93, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; żwacz ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; profil kwasów tłuszczowych ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; olej rzepakowy ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: cow ; fatty acids ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; rumen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
70/77
Rok: 2009
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Andrzej Borys, Karol Borzuta, Janusz T. Buczyński, Dariusz Lisiak
Tytuł: Slaughter value, meat quality and backfat fatty acid in Zlotnicka White and Zlotnicka Spotted fatteners
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych słoniny świń ras złotnickiej białej i złotnickiej pstrej
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 115-125, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; świnia złotnicka biała ; świnia złotnicka pstra ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; słonina ; skład chemiczny ; profil kwasów tłuszczowych ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; fatty acids ; meat ; quality ; pigs ; slaughter value ; Złotnicka White pig ; Złotnicka Spotted pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
71/77
Rok: 2008
Autorzy: Anna Prescha, Aleksander Siger, Katarzyna Lorenc-Kukuła, Jadwiga Biernat, Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Szopa
Tytuł: Badania nad składem i podatnością na utlenianie oleju z nasion lnu modyfikowanego genetycznie
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 286-292, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: len transgeniczny ; kwasy tłuszczowe ; przeciwutleniacze
Angielskie słowa kluczowe: transgenic flax ; fatty acids ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
72/77
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fat and cholesterol content and fatty acid composition of mares' colostrums and milk during five lactation months
Źródło: Livest. Sci. - 2008, vol. 113, iss. 2/3, s. 285-290, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konie wielkopolskie ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; zawartość cholesterolu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; cholesterol ; fatty acids ; fat content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
73/77
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Edyta Kowalska
Tytuł: Charakterystyka koncentratu mleczno-jajowego podczas przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2008, 4 (17), s. 63-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: koncentraty spożywcze ; proszek mleczno-jajowy ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; oksysterole
Angielskie słowa kluczowe: food concentrates ; milk and egg powder ; fatty acids ; sterols ; oxysterols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
74/77
Rok: 2003
Autorzy: Ewa Bartkowiak-Fludra, Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany współczynnika Harrisa i liczby nadtlenkowej pod wpływem promieniowania jonizującego w wybranych olejach roślinnych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2003, t. 36, supl., s. 381-386, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; analiza żywności ; liczba nadtlenkowa ; współczynnik Harrisa ; promieniowanie jonizujące
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; fatty acids ; peroxide number ; Harris's coefficient ; ionising irradiation ; vegetable oils
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
75/77
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Kania, Piotr Żbikowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Transizomeryzacja podczas rafinacji oleju sojowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 47-53, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: olej sojowy ; rafinacja ; izomeryzacja ; kwasy tłuszczowe ; transizomery
Angielskie słowa kluczowe: soybean oil ; rafination ; transisomerization ; fatty acids ; transisomers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
76/77
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Marek Gogolewski, Marcin Jaworek, Aleksander Siger, Aleksandra Szulczewska
Tytuł: Oznaczanie niektórych składników jako wyróżników jakości nasion rzepaku produkowanych w różnych regionach Polski
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2002, t. 23, z. 2, s. 447-459, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; skład chemiczny ; białka ; tłuszcz ; kwasy tłuszczowe ; metody badań ; spektrometria NIR
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; NIR spectrometry ; protein ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
77/77
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Marek Gogolewski, Marcin Jaworek, Aleksander Siger, Aleksandra Szulczewska
Tytuł: Oznaczanie niektórych składników jako wyróżników jakości nasion rzepaku
W: Rośliny oleiste : XXIV Konferencja Naukowa połączona z obchodami 100-lecia urodzin Profesora Felicjana Cieszkowskiego Dembińskiego, Poznań, 16-17.04.2002 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji], 2002
Szczegóły: s. 65-66
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; fatty acids ; tocopherols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP