logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FATTY ACID COMPOSITION
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Ratusz, Edyta Symoniuk, Małgorzata Wroniak, Magdalena Rudzinska
Tytuł: Bioactive compounds, nutritional quality and oxidative stability of cold-pressed camelina (Camelina sativa L.) oils
Źródło: Appl. Sci.-Basel. - 2018, vil. 8, iss. 12, art. no. 2606, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-3417
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Camelina sativa oils ; carotenoids ; chlorophyll pigments ; fatty acid composition ; oxidative stability ; phytosterols ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.217
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Monika Janowicz
Tytuł: Microwave pretreatment effects on the changes in seeds microstructure, chemical composition and oxidative stability of rapeseed oil
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2016, vol. 68, s. 634-641, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; fatty acid composition ; microwave pretreatment ; oxidative stability ; tocochromanol contents
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.329
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: M. Bartz, B. Kociucka, M. Mankowska, M. Switonski, M. Szydlowski
Tytuł: Transcript level of the porcine ME1 gene is affected by SNP in its 3'UTR, which is also associated with subcutaneous fat thickness
Źródło: J. Anim. Breed. Genet. - 2014, vol. 131 (4), s. 271-278, il., bibliogr.
p-ISSN: 0931-2668
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; ME1 ; SNP
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; ME1 ; SNP ; expression analysis ; fattness ; fatty acid composition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.566
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: M. Bartz, M. Szydlowski, B. Kociucka, S. Salamon, H. H. Jeleń, M. Switonski
Tytuł: Transcript abundance of the pig stearoyl-CoA desaturase gene has no effect on fatty acid composition in muscle and fat tissues, but its polymorphism within the putative microRNA target site is associated with daily body weight gain and feed conversion ratio
Źródło: J. Anim. Sci. - 2013, vol. 91, no. 1, s. 10-19, bibliogr.
p-ISSN: 0021-8812 e-ISSN: 1525-3163
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: daily body weight gain ; fatty acid composition ; feed efficiency ; pig stearoyl-CoA desaturase gene ; single-nucleotide polymorphism ; transcript abundance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.920
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Adam Gut, Jan Pikul, Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Ryszard Steppa
Tytuł: Fettsäurenzusammensetzung und Cholesteringehalt im Schaf- und Ziegenmilchfett im Laufe der Laktation
Tytuł równoległy: Fatty acid composition and cholesterol content of sheep and goat milk fat during lactation
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 299-308, il., bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; goat ; milk ; fatty acid composition ; cholesterol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP