logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FATTENERS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Szulc, Sebastian Nowaczewski, Ewa Skrzypczak, Magdalena Szyndler-Nędza
Tytuł: Effect of slaughter weight and sex on slaughter traits and meat quality of Polish autochthonous Zlotnicka Spotted pigs crossbred with Duroc
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 1, s. 225-237, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: swine ; native pig breeds ; crossbreed ; fatteners ; gilts ; barrows
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2009
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Andrzej Borys, Karol Borzuta, Janusz T. Buczyński, Dariusz Lisiak
Tytuł: Slaughter value, meat quality and backfat fatty acid in Zlotnicka White and Zlotnicka Spotted fatteners
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych słoniny świń ras złotnickiej białej i złotnickiej pstrej
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 115-125, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; świnia złotnicka biała ; świnia złotnicka pstra ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; słonina ; skład chemiczny ; profil kwasów tłuszczowych ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; fatty acids ; meat ; quality ; pigs ; slaughter value ; Złotnicka White pig ; Złotnicka Spotted pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Katarzyna Antosik, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech
Tytuł: Effect of carcass muscling on culinary and technological pork properties in fatteners of three genetic groups
Tytuł równoległy: Oddziaływanie mięsności na wartość kulinarną i przetwórczą mięsa tuczników trzech grup genetycznych
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 451-458, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; meat culinary value ; meat technological value ; pork
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP