logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FAT
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2018
Autorzy: Monika Stachowiak, Izabela Szczerbal, Krzysztof Flisikowski
Tytuł: Investigation of allele-specific expression of genes involved in adipogenesis and lipid metabolism suggests complex regulatory mechanisms of PPARGC1A expression in porcine fat tissues
Źródło: BMC Genet. - 2018, vol. 19, art. 107, il., bibliogr., abstr.
https://bmcgenet.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/s12863-018-0696-6
e-ISSN: 1471-2156
Uwagi: Dostęp: 30 listopada 2018
Angielskie słowa kluczowe: allele-specific expression ; CpG methylation ; fat ; muscles ; pig ; PPARA ; PPARG ; PPARGC1A ; SREBF1
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.469
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2018
Autorzy: Wojciech Rybiński, Wojciech Święcicki, Jan Bocianowski, Andreas Börner, Elżbieta Starzycka-Korbas, Michał Starzycki
Tytuł: Variability of fat content and fatty acids profiles in seeds of a Polish white lupin (Lupinus albus L.) collection
Źródło: Genet. Resour. Crop Evol. - 2018, vol. 65, iss. 2, s. 417-431, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0925-9864 e-ISSN: 1573-5109
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: genetic resources valorization ; fat ; fatty acids ; Lupinus albus ; multivariate statistical analysis ; white lupin seeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.130
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska, Robert Chrzanowski
Tytuł: Chemical composition and nutritive value of different oat forms as influence by sprinkling irrigation and nitrogen fertilization
Źródło: Rom. Agric. Res. - 2017, no. 34, s. 157-164, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1222-4227 e-ISSN: 2067-5720
Uwagi: Publikacja posiada status first online [Dostęp: 12 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fat ; energy and protein yield ; oat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.458
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/31
Rok: 2016
Autorzy: Dominik Kmiecik, Marlena Szopa, Joanna Kobus-Cisowska, Monika Przeor, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Słodycze jako źródło tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych w diecie
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 302-307, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: słodycze ; nasycone kwasy tłuszczowe ; tłuszcz ; dieta ; odżywianie
Angielskie słowa kluczowe: sweets ; saturated fatty acids ; fat ; diet ; nutrition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/31
Rok: 2016
Autorzy: M. Dudek, P. A. Kołodziejski, E. Pruszyńska-Oszmałek, M. Sassek, K. Ziarniak, K. W. Nowak, J. H. Sliwowska
Tytuł: Effects of high-fat diet-induced obesity and diabetes on Kiss1 and GPR54 expression in the hypothalamic-pituitary-gonadal (HPG) axis and peripheral organs (fat, pancreas and liver) in male rats
Źródło: Neuropeptides. - 2016, vol. 56, s. 41-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0143-4179
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: otyłość ; cukrzyca ; oś podwzgórze-przysadka-gonady ; tłuszcz ; trzustka ; wątroba ; gen Kiss1 ; gen GPR54
Angielskie słowa kluczowe: obesity ; diabetes ; hypothalamic-pituitary-gonadal (HPG) axis ; fat ; pancreas ; liver ; Kiss1 ; GPR54
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.486
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/31
Rok: 2015
Autorzy: Izabela Hoft, Marian Lipiński
Tytuł: Warunki temperaturowo-wilgotnościowe otoczenia a produkcyjność wielkopolskich krów o rekordowych wydajnościach
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 171-184, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-778-3
Polskie słowa kluczowe: indeks THI ; dobowy udój ; tłuszcz ; białko
Angielskie słowa kluczowe: THI index ; daily milk production ; fat ; protein
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/31
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Skrzypczak, Agnieszka Waśkiewicz, Monika Beszterda, Piotr Goliński, Karolina Szulc, Janusz T. Buczyński, Marek Babicz
Tytuł: Impact of fat and selected profiles of fatty acids contained in the colostrum and milk of sows of native breeds on piglet rearing
Źródło: Anim. Sci. J. - 2015, vol. 86, iss. 1, s. 83-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: colostrum ; fat ; fatty acids ; milk ; native breeds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.045
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/31
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Maciej Bochenek, Anna-Cathrine Samuelsson, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effects of glyceryl polyethylene glycol ricinoleate on nutrient utilisation and performance of broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2015, vol. 69, no. 4, s. 285-296, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; digestibility ; emulsiffiers ; fat ; nutrient availability ; performance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.319
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/31
Rok: 2014
Autorzy: D. Józefiak, B. Kierończyk, M. Rawski, M. Hejdysz, A. Rutkowski, R. M. Engeberg, O. Hojberg
Tytuł: Clostridium perfringens challenge and dietary fat type affect broiler chicken performance and fermentation in the gastrointestinal tract
Źródło: Animal. - 2014, vol. 8, iss. 6, s. 912-922, bibliogr.
p-ISSN: 1751-7311 e-ISSN: 1751-732X
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Clostridium perfringens ; fat ; digestibility ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.841
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/31
Rok: 2014
Autorzy: Wojciech Rybiński, Robert Rusinek, Bogusław Szot, Jan Bocianowski, Michał Starzycki
Tytuł: Analysis of interspecies physicochemical variation of grain legume seeds
Źródło: Int. Agrophys. - 2014, vol. 28, no. 4, s. 491-500, il., bibliogr.
p-ISSN: 0236-8722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: grain legumes ; seed thickness ; static loading of seeds ; protein ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.117
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/31
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: The impact of iron content in a diet high in fat, fructose, and salt on metabolic state and mineral status of rats
Źródło: J. Physiol. Biochem. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 27-32, bibliogr.
p-ISSN: 1138-7548 e-ISSN: 1877-8755
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; insulin ; salt ; pancreas ; zinc ; copper ; rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.969
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/31
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Chaberski, Izabela Hoft, Izabela Lipińska, Marian Lipiński
Tytuł: Parametry klimatu a produkcja mleka w otwartych oborach z krowami w różnych okresach laktacji
W: Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem standardów UE i ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 26-32, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-77-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: krowy ; laktacja ; mleko ; tłuszcz ; białko ; THI
Angielskie słowa kluczowe: cows ; lactation ; milk ; fat ; protein ; THI
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
13/31
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Chaberski, Izabela Hoft, Marian Lipiński
Tytuł: Sezenowe zmiany parametrów klimatu zewnętrznego a produkcja mleka w wybranych wielkopolskich oborach
W: Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem standardów UE i ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 33-44, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-77-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; parametry meteorologiczne ; sezonowość produkcji ; mleko ; białko ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: dairy cows ; meteorological parameters ; seasonality of production ; milk ; protein ; fat
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
14/31
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: A six-week diet high in fat, fructose, and salt disturbs lipid and mineral status, in rats
Tytuł równoległy: Wpływ sześciotygodniowej diety z dużą zawartością tłuszczu, fruktozy i soli na gospodarkę lipidową oraz mineralną u szczurów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (2), s. 195-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz ; fruktoza ; sól ; lipidy ; cynk ; miedź ; żelazo ; magnez ; wapń ; nerki
Angielskie słowa kluczowe: fat ; fructose ; salt ; lipids ; zinc ; copper ; iron ; magnesium ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/31
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Przysiecki, Sławomir Nowicki, Andrzej Potkański, Zbigniew Nawrocki, Aneta Filistowicz, Andrzej Filistowicz
Tytuł: Wpływ płci na profil kwasów tłuszczowych w tuszkach lisów polarnych (Alopex lagopus L.)
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 1, s. 87-92, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; płeć ; kwasy tłuszczowe ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: polar fox ; sex ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
16/31
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska, Paweł Bogdański, Monika Szulińska
Tytuł: Iron excess disturbs metabolic status and relative gonad mass in rats on high fat, fructose, and salt diets
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2013, vol. 151, iss. 2, s. 263-268, bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; fat ; fructose ; salt ; insulin ; nitric oxide ; zinc ; copper ; calcium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.608
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/31
Rok: 2013
Autorzy: Sławomir Nowicki, Piotr Przysiecki, Aneta Filistowicz, Zbigniew Nawrocki, Andrzej Potkański, Andrzej Filistowicz
Tytuł: Wpływ dodatku tłuszczu zwierzęcego i roślinnego w dawce pokarmowej na tempo wzrostu i jakość skór lisów polarnych
Tytuł równoległy: Effect of animal and plant fat addition in the ration on the growth rate and pelt quality of arctic foxes
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 4, art. 60, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/tom7/zeszyt4/art_60.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; tłuszcz ; wzrost zwierząt ; skóra ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: arctic fox ; fat ; growth ; pelt quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/31
Rok: 2011
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water molecular properties in forcemeats and finely ground sausages containing plant fat
Źródło: Food Biophys. - 2011, vol. 6, iss. 1, s. 133-137, bibliogr.
p-ISSN: 1557-1858
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: forcemeat ; fat ; low-field NMR ; sausages ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.640
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/31
Rok: 2011
Autorzy: Teresa Cegielska-Taras, M. Nogala-Kałucka, M. Rudzińska, L. Szała, A. Siger, Z. Kaczmarek, E. Adamska
Tytuł: Study of the comparing of sterols and fat content in populations of doubled haploids of winter oilseed rape (Brassica napus L.)
W: Rapeseed oil in European modern economy : 10th International Conference on Research and Technology, October 5-7. 2011, Toruń, Poland, Abstracts / Ed. by Edward Szłyk, Aneta Jastrzębska, Aleksandra Szydłowska-Czerniak.
Adres wydawniczy: Toruń : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 13-14
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; linie podwojonych haploidów ; sterole ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; doubled haploid line ; sterols ; fat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/31
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Temperaturowe właściwości farszów mięsnych badane techniką NMR
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 13, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_13.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: dynamika molekularna ; farsz ; NMR ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: molecular dynamics ; forcemeat ; NMR ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/31
Rok: 2010
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Joanna M. Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Paweł Bogdański
Tytuł: Ocena spożycia alkoholu, tłuszczu i sodu w wybranej grupie pacjentów z pierwotnym nadciśnieniem tętniczym
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2010, R. 17, nr 5 (72), s. 178-190, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 11 kwietnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: ludzie chorzy ; nadciśnienie tętnicze ; napoje alkoholowe ; sód ; tłuszcz ; spożycie alkoholu ; spożycie tłuszczów ; spożycie sodu
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; alcohol ; consumption ; sodium ; fat ; dietary intake
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/31
Rok: 2009
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Water binding in starch-fat gels investigated by low-field NMR
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 7
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: starch ; fat ; gel
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Effect of cracklings hydrolysates on oxidative stability of pork meatballs fat
Źródło: Food Res. Int. - 2006, vol. 39, iss. 8, s. 924-931, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; tłuszcz ; mięso ; hydrolizaty białkowe ; produkty utleniania cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; fat ; meat ; protein hydrolysates ; cholesterol oxidation products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.652
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/31
Rok: 2004
Autorzy: Agata Chmurzyńska
Tytuł: Transkrypcyjna regulacja adipogenezy
Źródło: Postępy Biol. Kom. - 2004, t. 31, nr 2, s. 235-244, il., bibliogr.
p-ISSN: 0324-833X
Polskie słowa kluczowe: adipogeneza ; czynniki transkrypcyjne ; gen C/EBP ; gen PPAR ; gen CREB ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: adipogenesis ; transcription factors ; C/EBP gene ; PPAR gene ; CREB gene ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/31
Rok: 2004
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko
Tytuł: Starch - water - fat blend properties investigated by dynamical-mechanical-thermal analysis (DMTA) and nuclear magnetic resonance (NMR) techniques
W: Starch progress in structural studies, modifications and applications / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2004
Szczegóły: s. 157-163, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 83-902699-4-5
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; fat ; NMR low field ; wheat starch
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2003
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Evaluation of the effect of the substitution of fat for pea cellulose on the water bibding state in sausage forcemeat
Tytuł równoległy: Ocena wpływu zastąpienia tłuszczu preparatem błonnika grochu na stan związania wody w farszach wędlin drobno rozdrobnionych
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 293-300, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: błonnik grochu ; tłuszcz ; farsz
Angielskie słowa kluczowe: pea cellulose ; fat ; forcemeat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/31
Rok: 2003
Autorzy: Janusz T. Buczyński, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Zależność odchowu prosiąt od zawartości tłuszczu w mleku lochy
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2003, t. 95 (Suppl.), s. 119-124, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych. Tom został poświęcony pamięci Prof. Tadeusza Vetulaniego w 50. rocznicę śmierci.
Angielskie słowa kluczowe: breeding performance ; Polish landrace ; milk ; fat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/31
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Marek Gogolewski, Marcin Jaworek, Aleksander Siger, Aleksandra Szulczewska
Tytuł: Oznaczanie niektórych składników jako wyróżników jakości nasion rzepaku produkowanych w różnych regionach Polski
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2002, t. 23, z. 2, s. 447-459, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; skład chemiczny ; białka ; tłuszcz ; kwasy tłuszczowe ; metody badań ; spektrometria NIR
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; NIR spectrometry ; protein ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2001
Autorzy: Agnieszka Korwin-Kossakowska, Mariusz Pierzchała, Iwona Cymerowska-Prokopczyk, Maciej Szydłowski, Jolanta Kurył, Maciej Żurkowski, Marian Kamyczek, Andrzej Janik
Tytuł: The Polish "Pig Genome Mapping" project. 13, Identification of quantitative traits loci affecting carcass
Tytuł równoległy: Polski projekt "Mapowanie genów u świń". 13, Identyfikacja genów ilościowych wpływających na zawartość tłuszczu w tuszy
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 27-42, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fat ; gene mapping ; microsatellites ; pig ; QTLs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2000
Autorzy: Gustaw Chladek, Josef Kučera, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Heritability and correlations of selected milk efficiency indicators of the Black and White (Holstein) dairy cows in the Czech Republic
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2000, vol. 2, s. 43-52, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: Black and White cattle ; Holstein ; milk ; fat ; protein ; phenotypical correlations ; heritability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 1998
Autorzy: Ireneusz Antkowiak, Robert Kliks, Jarosław Pytlewski
Tytuł: Analiza zależności między wydajnością mleczną a podstawowymi składnikami mleka krów rasy jersey
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 15-21, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: milk yield ; protein ; fat ; correlation ; regression
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP