logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EXTRUSION-COOKING
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Grzegorz Tokarczyk, Hanna Paschke
Tytuł: Quality and nutritional properties of corn snacks enriched with nanofiltered whey powder
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2016, vol. 34, no. 2, s. 154-159, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; lizyna dostępna ; ekstruzja ; właściwości fizyczne
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; available lysine ; extrusion-cooking ; physical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.787
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Mitrus, Maciej Combrzyński, Karol Kupryaniuk, Agnieszka Wójtowicz, Tomasz Oniszczuk, Magdalena Kręcisz, Arkadiusz Matysiak, Anna Smurzyńska, Leszek Mościcki
Tytuł: A study of the solubility of biodegradable foams of thermoplastic starch
Źródło: J. Ecol. Eng. - 2016, vol. 17, iss. 4, s. 184-189, il., bibliogr.
p-ISSN: 2299-8993
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: foams ; biodegradable materials ; thermoplastic starch ; extrusion-cooking ; solubility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: W. Obuchowski, A. Makowska, S. Mildner-Szkudlarz, A. Szwengiel, M. Majcher, M. Remiszewski
Tytuł: Effect of triticale grain characteristics, scouring, and extrusion conditions on physico-chemical properties, antioxidant activity, and volatile compounds of flat bread
Źródło: Acta Aliment. - 2015, vol. 44, no. 4, s. 511-519, il., bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; grain scouring ; extrusion-cooking ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.333
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/8
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Hanna Paschke
Tytuł: Effect of whey protein addition on physical and nutritional properties of extruded corn snacks
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Editors: Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 310
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; corn grits ; extrudaes properties ; extrusion-cooking ; whey protein
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska
Tytuł: Wpływ dodatku wytłoków lnianych na wybrane cechy jakościowe wyrobów przekąskowych wytwarzanych metodą ekstruzji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 4, s. 309-316, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki liniane ; ekstruzja ; błonnik pokarmowy ; jakość ekstrudatów
Angielskie słowa kluczowe: flaxseed by-product ; extrusion-cooking ; dietary fiber ; extrudaes quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Effect of brewer's spent grain addition on properties of corn extrudates with an increased dietary fibre content
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, no. 1, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: brewer's spent grain ; corn extrudates ; extrusion-cooking ; neutral detergent fibre
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/8
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Artur Szwengiel, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: The influence of raw material and technological factors on physicochemical characteristics and structure of triticale crisp bread
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 51
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; crisp bread structure ; texture ; WSI
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Jolanta Ziółkowska, Jacek Anioła
Tytuł: Effect of extrusion-cooking parameters on some pro-health components of triticale extrudates
Tytuł równoległy: Wpływ warunków ekstruzji na wybrane składniki prozdrowotne ekstrudatów pszenżytnich
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; aktywność przeciwutleniająca ; pentozany ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; antioxidant activity ; pentosans ; dietary fiber
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP