logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENZYMATIC HYDROLYSIS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Kinga Szentner, Agnieszka Waśkiewicz, Sandra Kaźmierczak, Tatiana Wojciechowicz, Piotr Goliński, Elżbieta Lewandowska, Oskar Wasielewski
Tytuł: Enzymatic hydrolysis of cellulose using extracts from insects
Źródło: Carbohydr. Res. - 2019, vol. 485, art. 107811, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0008-6215 e-ISSN: 1873-426X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: midgut ; insect digestion ; enzymatic hydrolysis ; cellulose ; FTIR ; GPC ; HPLC analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.873
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Kinga Szentner, Agnieszka Waśkiewicz, Elżbieta Lewandowska, Piotr Goliński
Tytuł: Enzymatic hydrolysis of different cellulose materials
Tytuł równoległy: Enzymatyczna hydroliza różnych materiałów celulozowych
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2016, no. 96, s. 176-180, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cellulose ; enzymatic hydrolysis ; HPLC ; FTIR ; cellulase
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Anna Sip, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Siergiej, Mariusz Lesiecki, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Odpady przemysłu ziemniaczanego jako podłoże do hodowli bakterii mlekowych
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2016, t. 71, nr 1, s. 65-80, il., bibliogr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; sok z ziemniaka ; hydroliza enzymatyczna ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; potato juice ; enzymatic hydrolysis ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/12
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Kondrad Celka, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Antioxidant activity of potato juice
Tytuł równoległy: Aktywność przeciwutleniająca soku ziemniaczanego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 175-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: sok ziemniaczany ; potencjał antyoksydacyjny ; hydroliza enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; antioxidant activity ; enzymatic hydrolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2012
Autorzy: Mariusz Lesiecki, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Enzymatic hydrolysis of potato pulp
Tytuł równoległy: Hydroliza enzymatyczna wycierki ziemniaczanej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (1), s. 53-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; hydroliza enzymatyczna ; celuloza ; skrobia ; pektyny
Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; enzymatic hydrolysis ; cellulose ; starch ; pectin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Artur Szwengiel, Tomasz Zięba, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Sodium salt of starch octenylsuccinate as an emulsifier in "light" type mayonnaises
Tytuł równoległy: Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego jako emulgator w majonezach typu "light"
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 265-271, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: sól sodowa oktenylobursztynianu skrobi ; ekstruzja ; hydroliza enzymatyczna ; majonezy typu light
Angielskie słowa kluczowe: sodium salt of starch octenylsuccinate ; extrusion ; enzymatic hydrolysis ; light mayonnaises
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2012
Autorzy: Emilia Konował, Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Krystyna Prochaska
Tytuł: Physicochemical characterisation of enzymatically hydrolysed derivatives of acetylated starch
Źródło: Carbohydr. Polym. - 2012, vol. 87, iss. 2, s. 1333-1341, il., bibliogr.
p-ISSN: 0144-8617
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: acetylated starch ; enzymatic hydrolysis ; membrane reactor ; mixed adsorbed layer ; dynamics of adsorption ; particle size distribution
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.479
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Smuga-Kogut, Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Kazimiera Zgórska
Tytuł: Otrzymywanie bioetanolu z surowców zawierajacych celulozę z wykorzystaniem cieczy jonowej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 33, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_33.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; słoma żytnia ; bawełna ; celuloza mikrokrystaliczna ; hydroliza enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; rye straw ; cotton ; microcrystalline cellulose ; enzymatic hydrolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/12
Rok: 2012
Autorzy: Radosław Białachowski, Dominik Paukszta, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Wpływ fazy krystalicznej celulozy siarczanowej na proces hydrolizy enzymatycznej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 29, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: celuloza ; hydroliza enzymatyczna ; struktura krystaliczna
Angielskie słowa kluczowe: cellulose ; enzymatic hydrolysis ; crystalline structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2009
Autorzy: Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Charakterystyka mleka pasteryzowanego poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 126, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_126.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko pasteryzowane ; hydroliza enzymatyczna ; beta-D-galaktozydaza ; mleko bezlaktozowe ; punkt zamarzania
Angielskie słowa kluczowe: lactose-intolerant ; enzymatic hydrolysis ; the lactose free milk ; beta-D-galactosidase ; the freezing point of milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak
Tytuł: Acidc and enzymatic hydrolysis of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers for further ethanol production
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 4, art. 38, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue4/art-38.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology
Angielskie słowa kluczowe: acid hydrolysis ; enzymatic hydrolysis ; ethanol ; inulin ; Jerusalem artichoke
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Joanna Le Thanh, Krystyna Prochaska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Hydroliza enzymatyczna skrobi utlenionej w bioreaktorze membranowym
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 222-234, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: bioreaktory ; bioreaktor membranowy ; hydroliza enzymatyczna ; skrobia utleniona ; aktywność powierzchniowa
Angielskie słowa kluczowe: enzymatic hydrolysis ; membrane bioreactor ; oxidised starch ; surface activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP