logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ENTERPRISE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Lidia Jabłońska-Porzuczek, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Competitiveness determinants in micro and small enterprises on the example of bakery and confectionary industry
Tytuł równoległy: Czynniki konkurencyjności w mikro i małych przedsiębiorstwach na przykładzie branży piekarniczo-cukierniczej
Źródło: Ann. UMCS, sect. H Oecon. - 2017, vol. 51 (1), s. 29-37, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0459-9586 e-ISSN: 2449-8513
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: konkurencyjność ; przewaga konkurencyjna ; przedsiębiorstwa ; branża piekarniczo-cukiernicza
Angielskie słowa kluczowe: competitiveness ; competitive advantage ; enterprise ; confectionary and bakery industry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 11.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Building competitive advantage through product innovations based on raw material modifications
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 4 (46), s. 755-762, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; innovation through raw material ; competitive advantage ; enterprise ; market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: The dimensions of enterprise innovation and selected trends on the food market
Tytuł równoległy: Wymiary innowacyjności przedsiębiorstw a wybrane trendy na rynku żywności
Źródło: Zesz. Nauk. PTE Zielona Góra. - 2017, nr 6, s. 36-47, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 2391-7830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: innowacje ; innowacyjność ; przedsiębiorstwa ; rynek żywnościowy ; trendy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; enterprise ; food market ; consumers tr ends
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Lidia Jabłońska-Porzuczek, Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Factors of competitiveness of enterprises operating in the confectionary-bakery industry in Wielkopolska voivodship
Źródło: Optimum. Stud. Ekon. - 2016, nr 6 (84), s. 99-110, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1506-7637
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: competitiveness ; enterprise ; confectionary and bakery industry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Glazar, Krzysztof Polowy
Tytuł: The organisational and legal forms of enterprises in forestry sector in selected state forests directorates
Tytuł równoległy: Formy organizacyjno-prawne przedsiębiorstw sektora usług leśnych na terenie wybranych regionalnych dyrekcji lasów państwowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2015, 14 (1), s. 15-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722 e-ISSN: 2450-7997
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: sektor usług leśnych ; forma prawna ; przedsiębiorstwa ; konsorcjum
Angielskie słowa kluczowe: forest service sector ; legal form ; enterprise ; consortium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2011
Autorzy: Katarzyna Mydlarz, Elżbieta Mikołajczak, Włodzimierz Popyk
Tytuł: Quality management in the enterprise
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2011, no. 75, s. 117-121, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: przedsiębiorstwa ; zarządzanie jakością
Angielskie słowa kluczowe: enterprise ; management ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP