logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EMULSION
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Paulina Maciejewska, Jacek Lewandowicz, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Quality od food emulsions stabilized by resistant starches
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 81
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: resistant starch ; emulsion ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Białas, Dagmara Leśniak, Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Kondrad Celka
Tytuł: Zastosowanie polipropylenowych membran mikrofiltracyjnych do otrzymywania emulsji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 2, s. 167-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; membrana hydrofobowa ; mikrofiltracja
Angielskie słowa kluczowe: emulsion ; hydrophobic membrane ; microfiltration
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Veronique J. Barthet
Tytuł: Characterization of a partially purified extract from flax (Linum usitatissimum L.) seed
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2015, vol. 92, iss. 8, s. 1183-1194, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: flax seed ; antioxidant system ; SDG ; protein ; emulsion ; peroxide ; aldehyde ; conjugated diene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.505
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2013
Autorzy: M. Nogala-Kałucka, K. Dwiecki, A. Siger, P. Górnaś, K. Polewski, S. Ciosek
Tytuł: Antioxidant synergism and antagonism between tocotrienols, quercetin and rutin in model system
Źródło: Acta Aliment. - 2013, vol. 42, no. 3, s. 360-370, bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; synergism ; antagonism ; quercetin ; rutin ; tocotrienol ; emulsion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.427
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/7
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 150-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: czas relaksacji ; dynamika molekularna ; emulsja ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana
Angielskie słowa kluczowe: relaxation times ; molecular dynamics ; emulsion ; low-field NMR ; potato starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2009
Autorzy: P. Rolewski, A. Siger, M. Nogala-Kałucka, K. Polewski
Tytuł: Chemiluminescent assay of lipid hydroperoxides quantification in emulsions of fatty acids and oils
Źródło: Food Res. Int. - 2009, vol. 42, iss. 1, s. 165-170, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: luminol chemiluminescence ; hydroperoxides ; phosphatidylcholine ; linoleic acid ; linseed oil ; emulsion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.414
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP