logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EMMER
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2014
Autorzy: A. Makowska, M. Rybak, M. Binder, Z. Kędzior, E. Van der Linden, L. Sagis
Tytuł: Comparison of the wetting properties of flour and wedge protein obtained from grain of selected cereal species
W: COST ACTION FA1001: The application of Innovative Fundamental Food-Structure-Property Relationships to the Design of Foods for Health, Wellness and Pleasure; WG1+WG2+WG3 meeting: "The Nano, Micro, Macro Confluence in Food Structure for Health, Wellness And Pleasure" : National Institute of Research and Development for Food Bioresources, Bucharest, Romania, February, 27-28, 2014, Book of extended abstracts / Comp. by Kirsi Jouppila, Gabriela Iordachescu and Laura Piazza.
Adres wydawniczy: Bucharest : Editura Academica, 2014
Szczegóły: s. 11-13, il., bibliogr.
ISBN: 978-973-8937-80-2
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; einkorn ; emmer ; triticale ; rye ; flour ; wedge protein ; gluten ; wetting angle
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2012
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Magdalena Jankowska, Bolesław Salmanowicz, Maria Binder, Ewelina Kasprowicz
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten obtained from einkorn, emmer, durum, spelt and common wheat
W: 6th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2012, April 10-13 2012, Zurich, Switzerland, Abstract Book / Ed. Peter Fischer and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2012
Szczegóły: s. 125, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica durum ; pszenica samopsza ; pszenica płaskurka ; pszenica orkisz ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; skład frakcyjny białek
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; emmer ; durum wheat ; spelt ; common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; protein fractional composition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP