logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ELECTROPHORESIS
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
Tytuł: The relationship between protein changes in porcine longissimus muscle at different courses of meat tenderisation.
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 11, s. 2025-2034, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; proteins ; tenderness ; electrophoresis ; pork quality indicators
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jan Nawrot, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Magdalena Gawlak, Michał Michalak
Tytuł: Detection of grain infestation caused by the granary weevil (Sitophilus granarius L.) using zymography for α-amylase activity
Źródło: J. Stored Prod. Res. - 2014, vol. 56, s. 43-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-474X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; detection of infestation ; enzymes ; electrophoresis ; zymography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.683
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Kuligowski, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The use of electrophoretic technics in the estimation of proteins changes as the fermentation process intensity marker
Tytuł równoległy: Zastosowanie technik elektroforetycznych do oceny zmian białek jako wskaźnika intensywności procesów fermentacyjnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 170-171
Polskie słowa kluczowe: nasiona strączkowe ; fermentacja ; elektroforeza ; białka
Angielskie słowa kluczowe: leguminous seeds ; fermentation ; electrophoresis ; proteins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Authenticity determination of meat and meat products on the protein and DNA basis
Źródło: Food Rev. Int. - 2011, vol. 27, iss. 1, s. 84-100, il., bibliogr.
p-ISSN: 8755-9129 e-ISSN: 1525-6103
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; electrophoresis ; chromatography ; ELISA ; MS ; PCR ; biochips
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.447
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/10
Rok: 2009
Autorzy: M. Montowska, E. Pospiech
Tytuł: Differentiation of meat of various animal species using two-dimensional electrophoresis
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 150-151
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: muscle tissue ; differentiation of meat ; electrophoresis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2009
Autorzy: E. Iwańska, E. Pospiech, B. Grześ, B. Mikołajczak, M. Mielnik
Tytuł: Evaluation of pork tenderisation process using IEF and 2DE
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 79-80
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: pig meat ; meat tenderness ; isoelectrofocusing ; electrophoresis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Montowska, Justyna Knaflewska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of extraction methods of muscle tissue proteins
Tytuł równoległy: Porównanie metod ekstrakcji białek tkanki mięśniowej
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (B), s.397-401, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: muscle tissue protein ; phenol extraction ; CHAPS extraction ; centrifuge drip ; electrophoresis ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2006
Autorzy: L. Bednorz, Ł. Myczko, P. Kosiński
Tytuł: Genetic variability and structure of the wild service tree (Sorbus torminalis (L.) Crantz) in Poland
Źródło: Silvae Genet. - 2006, vol. 55 (4/5), s. 197-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 0037-5349
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: electrophoresis ; isozymes ; genetic diversity ; population differentiation ; Sorbus torminalis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2004
Autorzy: Leszek Bednorz, Łukasz Myczko, Piotr Kosiński
Tytuł: Isozyme polymorphism and genetic structure of the population of Sorbus torminalis (L.) Crantz from the Bytyń Forest (Poland)
Źródło: J. Appl. Genet. - 2004, vol. 45, no. 3, s. 321-324, bibliogr.
p-ISSN: 1234-1983
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: electrophoresis ; genetic structure ; isozymes ; Sorbus torminalis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jacek Kijowski, Jerzy Stangierski
Tytuł: DSC, SDS-PAGE and spectrophotometry for characterization of modified lysozyme
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2003, vol. 6, iss. 1, art. 11, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume6/issue1/food/art-11.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: differential scanning calorimetry (DSC) ; spectrophotometry ; electrophoresis ; lysozyme modification ; lysozyme dimer ; hydrolytic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP