logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ELECTRONIC NOSE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2019
Autorzy: Robert Rusinek, Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Patrycja Nikończuk, Marek Gancarz
Tytuł: Wykorzystanie elektronicznego nosa i technik chromatograficznych do oceny jakości oleju tłoczonego na zimno z nasion rzepaku
Tytuł równoległy: Application of the electronic nose and chrromatographic techniques for evaluation of the quality of cold-pressed rapeseed oil
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 56-57
Polskie słowa kluczowe: nos elektroniczny ; chromatografia gazowa ; rzepak ; olej rzepakowy
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; gas chromatography ; rapeseed ; rapeseed oil
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2017
Autorzy: Marek Gancarz, Jolanta Wawrzyniak, Marzena Gawrysiak, Dariusz Wiącek, Agnieszka Nawrocka, Marcin Tadla, Robert Rusinek
Tytuł: Application of electronic nose with MOS sensors to prediction of rapeseed quality
Źródło: Measurement. - 2017, vol. 103, June 2017, s. 227-234, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0263-2241
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: metal-oxide semiconductor sensors ; rapeseed ; electronic nose ; colony forming units ; ergosterol content ; Fourier transform infrared spectroscopy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.218
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Anna Kaczmarek, Dorota Klensporf-Pawlik, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: SPME-MS-based electronic nose as a tool for determination of authenticity of PDO cheese, Oscypek
Źródło: Food Anal. Meth. - 2015, vol. 8, iss. 9, s. 2211-2217, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; electronic nose ; SPME-MS ; chemometrics ; PDO cheese
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/8
Rok: 2009
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Marek Siwulski, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Studies on the aroma of different species and strains of Pleurotus measured by GC/MS, sensory analysis and electronic nose
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (1), s. 47-61, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: Pleurotus aromat ; 1-okten-3-ol ; chiralność ; ocena sensoryczna ; nos elektroniczny
Angielskie słowa kluczowe: Pleurotus aroma ; 1-octen-3-ol ; chirality ; sensory testing ; electronic nose
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2009
Autorzy: R. Zawirska-Wojtasiak, M. Gośliński, M. Szwacka, J. Gajc-Wolska, S. Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Aroma evaluation of transgenic, thaumatin II-producing cucumber fruits
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 3, s. 204-210, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cucumber fruit aroma ; Cucumis sativus ; distillation ; SPME ; electronic nose ; GC/MS ; thaumatin II ; transgenic lines
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/8
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The use of electronic and human nose for monitoring rapeseed oil autoxidation
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2008, vol. 110, 1, s. 61-72, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; sensory profile analysis ; rapeseed oil ; lipid oxidation ; shelf life
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.354
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/8
Rok: 2007
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Józef Korczak, Henryk H. Jeleń
Tytuł: A comparison of human and electronic nose responses to flavour of various food products of different degree of lipids oxidation
Tytuł równoległy: Porównanie analizy sensorycznej i elektronicznego nosa do oceny zapachu produktów o różnym stopniu utleniania lipidów
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 2, s. 195-202, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; sensory profile analysis ; Principal Component Analysis ; partial least squares analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/8
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP