logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ELDERLY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Piecewicz
Tytuł: Postrzeganie żywności prozdrowotnej przez osoby starsze w świetle badań
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 4 (375), t. 1, s. 145-155, il., bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: osoby starsze ; żywność prozdrowotna ; postawy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: elderly ; health promotion food ; attitude
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Beata Fabisiak, Robert Kłos
Tytuł: Preferences of senior users concerning construction and design of bedroom furniture
Tytuł równoległy: Preferencje seniorów dotyczące konstrukcji i wzornictwa mebli do sypialni
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2016, no. 94, s. 177-182, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: design ; elderly ; furniture ; bedroom ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Halina Staniek, Marlena Socha, Ewelina Król, Rafał W. Wójciak, Joanna Suliburska, Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Ocena sposobu żywienia osób po 50 roku życia
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, 726-731, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: spożycie ; racje pokarmowe ; składniki odżywcze ; ludzie starsi
Angielskie słowa kluczowe: intake ; food rations ; nutrients ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Agnieszka Charzyńska, Monika Przeor, Józef Korczak
Tytuł: Akceptacja produktów żywnościowych na podstawie informacji na opakowaniach w zależności od wieku, wiedzy żywieniowej i płci konsumentów
Źródło: Nauki Inż. Technol. - 2013, nr 4 (11), s. 20-38, il., bibliogr.
p-ISSN: 2080-5985
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: akceptacja konsumencka ; informacja żywieniowa ; studenci ; osoby starsze
Angielskie słowa kluczowe: consumer acceptance ; nutritional information ; students ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Agata Chmurzyńska, Anna M. Malinowska, Jolanta Twardowska-Rajewska, Jan Gawęcki
Tytuł: Elderly women: Homocysteine reduction by short-term folic acid supplementation resulting in increased glucose concentrations and affecting lipid metabolism (C677T MTHFR polymorphism)
Źródło: Nutrition. - 2013, vol. 29, no. 6, s. 841-844, il., bibliogr.
p-ISSN: 0899-9007 e-ISSN: 1873-1244
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: folic acid supplementation ; homocysteine ; MTHFR ; lipids ; elderly
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.046
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Wpływ glutaminianu sodu na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u kobiet i mężczyzn po 60. roku życia
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie starsi ; płeć ; sytość sensorycznie specyficzna ; żywność ; intensyfikatory smaku ; glutaminian sodu
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; monosodium glutamate ; sex ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP