logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EGG YOLK
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Anna Kondratowicz, Katarzyna Dopierała, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Interfacial behaviour of egg yolk extracts
Źródło: Food Biophys. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 205-213, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1557-1858
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: egg yolk ; lecithin ; phospholipids ; nanocarriers ; liposome
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.411
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2010
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper, R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, J. Perkowski
Tytuł: Ergosterol as an indicator of the presence of microscopic fungi in eggs for human consumption produced in different husbandry systems
Źródło: Poult. Sci. - 2010, vol. 89, no. 11, s. 2491-2493, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Polskie słowa kluczowe: ergosterol ; grzyby ; skorupa jaja ; białko jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: ergosterol ; fungi ; eggshell ; egg white ; egg yolk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.582
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena barwy skorupy i żółtka wybranych rodów kur nieśnych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2010, z. 553, s. 211-216, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane aspekty oceny jakości surowców, dodatków i produktów żywnościowych. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: barwa ; skorupa jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: colour ; egg shell ; egg yolk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP