logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EGG QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: M. Kubiś, S. A. Kaczmarek, S. Nowaczewski, M. Adamski, M. Hejdysz, A. Rutkowski
Tytuł: Influence of graded inclusion of white lupin (Lupinus albus) meal on performance, nutrient digestibility and ileal viscosity of laying hens
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2018, vol. 59, no. 4, s. 477-484, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0007-1668 e-ISSN: 1466-1799
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestion ; egg quality ; laying performance ; legumes ; sialic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.096
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2015
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: Application of microalgae biomass in poultry nutrition
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 4, s. 663-672, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: microalgae ; poultry ; egg quality ; meat quality ; PUFA ; carotenoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2014
Autorzy: Aleksandra Drażbo, D. Mikulski, Z. Zduńczyk, Beata Szmatowicz, A. Rutkowski, J. Jankowski
Tytuł: Fatty acid composition, physicochemical and sensory properties of eggs from laying hens fed diets containing blue lupine seeds
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2014, vol. 78, bibliogr.
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 25.08.2014
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; łubin niebieski ; jaja ; cechy jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: laying hens ; blue lupine ; nutrition ; egg quality ; yolk color
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/11
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: System utrzymania bażantów i barwa skorupy a podstawowy skład chemiczny jaj
Tytuł równoległy: Housing system and eggshell colour vs. egg chemical composition of pheasant eggs
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 169-170
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; barwa ; skład chemiczny ; systemy utrzymania
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: Zależność między parametrami barwy skorupy a jej jakością i cechami budowy jaj bażantów
Tytuł równoległy: Relationship between egg morphometry, eggshell quality and its colour parameters in ring-neck pheasants
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 167-168
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; jakość skorupy ; barwa ; cechy morfologiczne
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality ; morphological features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2010
Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Katarzyna Witkiewicz, Helena Kontecka, Stanisława Krystianiak, Andrzej Rosiński
Tytuł: Eggs weight of Japanese quail vs. eggs quality after storage time and hatchability results
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 6, s. 720-730, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quail ; egg weight ; egg quality ; hatchability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/11
Rok: 2010
Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Helena Kontecka, Andrzej Rosiński, Sebastian Koberling, Piotr Koronowski
Tytuł: Eggs quality of Japanese quail depending on layer age and storage time
Źródło: Folia Biol.-Kraków. - 2010, vol. 58, no. 3/4, s. 201-207, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-5497 e-ISSN: 1734-9168
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quail ; egg quality ; age ; storage time
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.761
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2009
Autorzy: S. Nowaczewski, Helena Kontecka, Gabriela Elminowska-Wenda, A. Rosiński, M. Bednarczyk, Anna Kucharska
Tytuł: Eggs quality traits in Japanese quail divergently selected for yolk cholesterol level
Źródło: Arch. Geflugelkd. - 2009, t. 74, z. 2, s. 141-144, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9098
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quail ; egg quality ; yolk cholesterol ; selection
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/11
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Dziedzic, Anna Kamińska
Tytuł: Wpływ promieniowania UV na stan mikrobiologiczny skorupy oraz jakość treści jaj
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 2 (63), s. 40-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; higienizacja ; skorupa jaja ; analiza mikrobiologiczna ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: UV-C irradiation ; higienization ; eggshell ; microbiological analysis ; egg quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/11
Rok: 2008
Autorzy: Sebastian Nowaczewski, Katarzyna Witkiewicz, Maciej Frątczak, Helena Kontecka, Andrzej Rutkowski, Stanisława Krystianiak, Andrzej Rosiński
Tytuł: Egg quality from domestic and french guinea fowl
Tytuł równoległy: Jakość jaj perlic krajowych i francuskich
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 2, art. 8, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_8.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: perlice ; jakość jaj ; korelacja
Angielskie słowa kluczowe: guinea fowl ; egg quality ; correlation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/11
Rok: 2006
Autorzy: Juliusz Książkiewicz, Helena Kontecka, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Nieśność i cechy jakości oraz wylęgowości jaj gęsi o różnym pochodzeniu filogenetycznym
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 2006, t. 33, z. 1, s. 71-80, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: drób ; gęś ; gęś garbonosa ; gęś kubaniecka ; gęś pomorska ; cechy reprodukcyjne ; jaja ; jakość ; wylęgowość ; nieśność
Angielskie słowa kluczowe: geese ; reproductive traits ; egg quality ; hatchability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP