logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DURUM WHEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gorczyca, Andrzej Oleksy, Dorota Gala-Czekaj, Monika Urbaniak, Magdalena Laskowska, Agnieszka Waśkiewicz, Łukasz Stępień
Tytuł: Fusarium head blight incidence and mycotoxin accumulation in three durum wheat cultivars in relation to sowing date and density
Źródło: Sci. Nat. - 2018, vol. 105, iss. 1/2, art. 2, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0028-1042 e-ISSN: 1432-1904
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: deoxynivalenol ; durum wheat ; Fusarium ; moniliformin ; nivalenol ; zearalenone
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.839
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Maciej Buśko, Kinga Stuper, Henryk Jeleń, Tomasz Góral, Jarosław Chmielewski, Bożena Tyrakowska, Juliusz Perkowski
Tytuł: Comparison of volatiles profile and contents of trichothecenes group B, ergosterol, and ATP of bread wheat, durum wheat, and triticale grain naturally contaminated by mycobiota
Źródło: Front. Plant Sci. - 2016, vol. 7, art. 01243, il., bibliogr.
p-ISSN: 1664-462X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: volatile organic compounds ; trichothecenes ; ergosterol ; ATP ; bread wheat ; durum wheat ; triticale
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.291
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Magdalena Jankowska, Bolesław Salmanowicz, Maria Binder, Ewelina Kasprowicz
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten obtained from einkorn, emmer, durum, spelt and common wheat
W: 6th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2012, April 10-13 2012, Zurich, Switzerland, Abstract Book / Ed. Peter Fischer and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2012
Szczegóły: s. 125, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica durum ; pszenica samopsza ; pszenica płaskurka ; pszenica orkisz ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; skład frakcyjny białek
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; emmer ; durum wheat ; spelt ; common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; protein fractional composition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska, Emilia Chudziak, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przydatność metod immunochemicznych do różnicowania gatunkowego pszenicy
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 458-461, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Uwagi: Artykuł zawiera pełny tekst referatu wygłoszonego na Konferencji Naukowej "Żywność i Żywienie - Metodologia, Ocena, Zdrowie", Puszczykowo k. Poznania, 26-27 września 2005
Polskie słowa kluczowe: pszenica twarda ; Triticum durum ; rody hodowlane ; różnicowanie ; metody immunochemiczne ; ELISA ; przeciwciała monoklonalne ; przeciwciała poliklonalne ; gliadyny
Angielskie słowa kluczowe: ELISA ; monoclonal antibodies ; polyclonal antibodies ; gliadin ; durum wheat ; wheat lines
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP