logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DUCK
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: Species-specific peptide-based liquid chromatography-mass spectrometry monitoring of three poultry species in processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 283, 15 June, s. 489-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; chicken ; duck ; goose ; unique peptide markers ; processed food ; LC-MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2018
Autorzy: Giuseppe Carcò, Bartosz Grajewski, Martino Cassandro, Mirosław Lisowski, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic variability of some Italian and Polish duck breeds
Źródło: Ital. J. Anim. Sci. - 2018, vol. 17, iss. 4, s. 899-906, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1594-4077 e-ISSN: 1828-051X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: duck ; genetic distances ; microsatellite markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.265
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2017
Autorzy: A. Dobek, E. Gornowicz, K. Moliński, B. Grajewski, M. Lisowski, T. Szwaczkowski
Tytuł: Successful identification of duck genome region determining desirable uniformity of meat performance traits
Źródło: Braz. J. Poult. Sci. - 2017, vol. 19, no. 3, s. 437-444, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1516-635X e-ISSN: 1806-9061
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: kaczka ; jakość mięsa ; markery mikrosatelitarne
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; microsatellite markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.463
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2015
Autorzy: K. Moliński, T. Szwaczkowski, E. Gornowicz, M. Lisowski, B. Grajewski, A. Dobek
Tytuł: New approach for the detection of loci determining duck meat quality [*]
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2015, vol. 79
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 29.07.2015.
Polskie słowa kluczowe: loci ; jakość mięsa ; kaczka
Angielskie słowa kluczowe: loci ; meat quality ; duck
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/12
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Magdalena Graczyk
Tytuł: Wpływ masy tuszki na barwę mięsa kaczek typu pekin
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 4 (101), s. 60-72, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; mięso drobiowe ; barwa ; tuszki drobiowe ; masa ubojowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: duck ; sex ; carcass weight ; meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Bartosz Grajewski, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Mapping quantitative trait loci affecting some carcass and meat traits in duck (Anas platyrhynchos)
Źródło: J. Appl. Genet. - 2014, vol. 55, no. 4, s. 497-503, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jakość mięsa ; mapowanie QTL
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; QTL mapping
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.477
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Kinga Skieresz-Szewczyk, Hanna Jackowiak, Helena Kontecka
Tytuł: Morphogenesis of the tongue mucosa in the domestic duck (Anas platyrhynchos f. domestica) during the late embryonic stages
Źródło: Microsc. Res. Tech. - 2014, vol. 77, iss. 9, s. 667-674, il., bibliogr.
p-ISSN: 1059-910X e-ISSN: 1097-0029
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: rozwój zwierząt ; język ; kaczka ; ptaki ; SEM
Angielskie słowa kluczowe: development ; tongue ; duck ; birds ; SEM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.154
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2014
Autorzy: L. Lewko, E. Gornowicz, S. Nowaczewski, T. Szablewski
Tytuł: Analiza porównawcza cech jakości skorupy jaj kaczek ze stad zachowawczych
Tytuł równoległy: Comparative analysis of eggshell quality traits of ducks from conservation flocks
W: XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 08-10.09.2014, Kazimierz Dolny nad Wisłą, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 200-201
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jaja kacze ; skorupa jaja ; jakość skorupy
Angielskie słowa kluczowe: duck ; egg ; shell ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/12
Rok: 2007
Autorzy: M. Montowska, E. Pospiech
Tytuł: Application of two-dimensional electrophoresis in relation to species identification of meat
W: Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology / Ed. by Guanghong Zhou, Weili Zhang.
Adres wydawniczy: [B.m.] : China Agricultural University Press, 2007
Szczegóły: s. 629-630, il., bibliogr.
ISBN: 978-7-81117-239-3
Angielskie słowa kluczowe: species identification ; chicken ; duck ; pork meat ; beef ; 2-DE
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Witkiewicz, Helena Kontecka, Juliusz Książkiewicz, Tomasz Szwaczkowski, Wojciech Perz
Tytuł: Carcass composition and breast muscle microstructure in selected vs non-selected ducks
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 1, s. 65-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports"
Polskie słowa kluczowe: drób ; kaczki ; tuszki drobiowe ; skład tuszy ; mięsień piersiowy ; mikrostruktura ; selekcja
Angielskie słowa kluczowe: animal breeding ; poultry ; duck ; carcass composition ; breast muscle ; muscle microstructure ; selection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 1998
Autorzy: Juliusz Książkiewicz, Krzysztof Kiełczewski, Stanisław Winnicki, Paweł Antosik, Dariusz Piontek
Tytuł: Wpływ masy jaja wylęgowego na masę ciała i inne cechy rozwojowe kaczek z czterech grup zachowawczych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 167-175, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: duck ; eggs weight ; developmental traits ; relationships
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 1996
Autorzy: Helena Kontecka, Maciej Pawlak, Andrzej Skrzydlewski
Tytuł: Wpływ zabiegu podgrzewania jaj na wyniki lęgu mieszanców kaczora piżmowego z kaczkami pekin
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 137-146, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: duck ; hybrid ; hatching egg ; storage ; incubation ; hatchability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP