logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DIGESTIBILITY
Liczba odnalezionych rekordów: 21



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/21
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Agata Józefiak, Jan Mazurkiewicz, Sylwester Świątkiewicz, Maria Siwek, Marek Bednarczyk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Abdelbasset Benzertiha, Damian Józefiak
Tytuł: Effects of replacing soybean oil with selected insect fats on broilers
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2018, vol. 240, s. 170-183, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Tenebrio molitor ; Zophobas morio ; dietary fat ; performance ; digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/21
Rok: 2018
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, M. Kubiś, D. Jamroz, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, A. Rutkowski
Tytuł: Effect of increasing levels of raw and extruded narrow-leafed lupin seeds in broiler diet on performance parameters, nutrient digestibility and AMEN value of diet
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 1, s. 55-64, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; extrusion ; Lupinus angustifolius ; performance ; poultry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/21
Rok: 2018
Autorzy: A. Zaworska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Rutkowski, D. Jamroz
Tytuł: The influence of dietary raw and extruded field peas (Pisum sativum L.) on nutrients digestibility and performance of weaned and fattening pigs
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 2, s. 123-130, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; extrusion ; growth ; pea ; pigs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/21
Rok: 2017
Autorzy: M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska, S. Kaczmarek, M. Hejdysz, R. Mikuła, A. Rutkowski
Tytuł: The effect of Lupinus albus seeds on digestibility, performance and gastrointestinal tract indices in pigs
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2017, vol. 101, iss. 5, s. e216-e224, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pig ; white lupine ; digestibility ; growth ; fermentation ; villi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/21
Rok: 2017
Autorzy: B. Kierończyk, M. Sassek, E. Pruszynska-Oszmalek, P. Kołodziejski, M. Rawski, S. Świątkiewicz, D. Józefiak
Tytuł: The physiological response of broiler chickens to the dietary supplementation of the bacteriocin nisin and ionophore coccidiostats
Źródło: Poult. Sci. - 2017, vol. 96, no. 11, s. 4026-4037, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Angielskie słowa kluczowe: bacteriocin ; broiler chicken ; performance ; digestibility ; blood parameter
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.216
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/21
Rok: 2016
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Sebastian A. Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Dorota Jamroz
Tytuł: Effect of extrusion on nutrients digestibility, metabolizable energy and nutritional value of yellow lupine seeds for broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2016, vol. 16, no. 4, s. 1059-1072, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; lupine ; extrusion ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.731
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/21
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/21
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Anita Zaworska, Sebastian Andrzej Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The nutritional value of narrow-leafed lupine (Lupinus angustifolius) for fattening pigs [*]
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 3, s. 209-223, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: alkaloids ; digestibility ; Lupinus angustifolius ; nutrient content ; oligosaccharides ; performance ; pigs ; varieties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/21
Rok: 2015
Autorzy: Sebastian Andrzej Kaczmarek, Maciej Bochenek, Anna-Cathrine Samuelsson, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effects of glyceryl polyethylene glycol ricinoleate on nutrient utilisation and performance of broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2015, vol. 69, no. 4, s. 285-296, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; digestibility ; emulsiffiers ; fat ; nutrient availability ; performance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.319
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/21
Rok: 2015
Autorzy: M. Hejdysz, S. A. Kaczmarek, A. Rutkowski
Tytuł: Factors affecting the nutritional value of pea (Pisum sativum) for broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2015, vol. 24, no. 3, s. 252-259, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: peas ; AMEN ; amino acids ; antinutritional factors ; digestibility ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.511
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/21
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Anioła, Przemysław Kowalczewski, Krzysztof Przygoński, Zofia Zaborowska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Type IV resistant starch increases cecum short chain fatty acids level in rats
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 1, s. 109-114, bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: type IV resistant starch ; digestibility ; rats ; short chain fatty acids ; prebiotic
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/21
Rok: 2014
Autorzy: D. Józefiak, B. Kierończyk, M. Rawski, M. Hejdysz, A. Rutkowski, R. M. Engeberg, O. Hojberg
Tytuł: Clostridium perfringens challenge and dietary fat type affect broiler chicken performance and fermentation in the gastrointestinal tract
Źródło: Animal. - 2014, vol. 8, iss. 6, s. 912-922, bibliogr.
p-ISSN: 1751-7311 e-ISSN: 1751-732X
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; Clostridium perfringens ; fat ; digestibility ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.841
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/21
Rok: 2013
Autorzy: K. Chilomer, M. Kasprowicz-Potocka, P. Gulewicz, A. Frankiewicz
Tytuł: The influence of lupin seeds germination on the chemical composition and standardized ileal digestibility of protein and amino acids in pigs
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2013, vol. 97, iss. 4, s. 639-646, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: strawność ; kiełkowanie ; łubin ; trzoda chlewna
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; germination ; lupin ; pigs
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.317
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/21
Rok: 2013
Autorzy: J. Le Thanh-Blicharz, Z. Małyszek, W. Błaszczak, A. Szwengiel, D. Paukszta, G. Lewandowicz
Tytuł: Pyrodextrin - properties and structure
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 71
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pyrodextrin ; structure ; digestibility
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/21
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Anioła, Aleksander Walkowski, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena strawności diet zawierających skrobie modyfikowane typu RS w badaniach na szczurach
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 57-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; skrobia oporna ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: digestibility ; in vivo researches ; resistant starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/21
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odżywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
17/21
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Rafał W. Wójciak, Danuta Śmigiel-Papińska, Halina Staniek, Małgorzata Tubacka
Tytuł: Wpływ dodatku fruktanów i chromu(III) do diety na strawność makroskładników odzywczych u szczura
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1173-1178, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; chrom(III) ; strawność ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; chromium(III) ; digestibility ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
18/21
Rok: 2005
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Sylwia Kuśnierek
Tytuł: Strawność całkowita i jelitowa u świń białka i aminokwasów poekstrakcyjnej śruty rzepakowej przed i po ekstruzji w temperaturach 140 i 160 0C
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 537-548, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: pasze ; śruta rzepakowa ; ekstruzja ; poekstrakcyjna śruta rzepakowa ; białka ; aminokwasy ; strawność ; strawność całkowita ; strawność jelitowa ; trzoda chlewna ; badania strawnościowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; extrusion ; digestibility ; amino acid ; pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
19/21
Rok: 2003
Autorzy: S. Krzywiecki, S. Kozłowski
Tytuł: Właściwości chemiczne Lolium perenne determinujące jej wykorzystanie w żywieniu zwierząt
Źródło: Łąk. Pol. - 2003, 6, s. 120-134, bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Polskie słowa kluczowe: trawy ; życica trwała ; Lolium perenne ; właściwości chemiczne ; smakowitość ; wykorzystanie ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: chemical composition ; digestibility ; Lolium perenne ; nutritive value ; palatability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
20/21
Rok: 2002
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Wpływ promieniowania gamma i ogrzewania mikrofalowego zastosowanego przed wysiewem na strawność in vitro białek albuminowych ziarna pszenicy I i II pokolenia
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 102-116, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; ogrzewanie mikrofalowe ; ziarno ; białka ; albuminy ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; gamma-radiation ; microwave heating ; protein ; albumin ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
21/21
Rok: 1999
Autorzy: Waldemar Kuśnierek, Andrzej Potkański, Andrzej Frankiewicz
Tytuł: Strawność składników pokarmowych w mieszance z udziałem nasion roślin strączkowych i preparatu multienzymatycznego oraz bilans azotu u rosnących świń
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 1999, t. 26, z. 1, s. 173-183, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; nasiona strączkowe ; bobik ; wyka ; preparaty wieloenzymatyczne ; strawność ; retencja azotu ; bilans azotu
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; animal nutrition ; faba bean ; vetch ; digestibility ; nitrogen balance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP