logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, H. M. Baranowska, J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Stability of texture, meltability and water mobility model of pizza-style cheeses from goat's milk
Źródło: J. Food Eng. - 2018, vol. 222, s. 226-236, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: goat cheese ; meltability ; baking ; texture ; NMR ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.625
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Jolanta Tomaszewska-Gras, Dorota Cais-Sokolińska, Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński
Tytuł: Water mobility and thermal properties of smoked soft cheese
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 3, s. 188-196, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; NMR ; water activity ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Rapid quantitative determination of butter adulteration with palm oil using the DSC technique
Źródło: Food Contr. - 2016, vol. 60, s. 629-635, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration ; palm oil ; melting curve ; differential scanning calorimetry ; DSC ; multiple linear regression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.496
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras, M. Muzolf-Panek, A. Kaczmarek
Tytuł: Oxidative stability and thermodynamic properties of black seed oil determined by differential scaning calorimetry
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 101
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: olej z czarnuszki ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Angielskie słowa kluczowe: black seed oil ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Sławomir Bakier, Kamila Goderska, Krzysztof Mansfeld
Tytuł: Differential scanning calorimetry for determining the thermodynamic properties of selected honeys
Źródło: J. Apic. Sci. - 2015, vol. 59, iss. 1, s. 109-118, il., bibliogr.
p-ISSN: 1643-4439 e-ISSN: 2299-4831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lipca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: differential scanning calorimetry ; glass transition ; honey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.571
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP