logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DEFICIENCY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Halina Staniek, Rafał W. Wójciak, Katarzyna Prokop, Małgorzata Tubacka, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Combined effect of diversified Fe(III) content in the diet and Cr(III) supplementation on the magnesium status in rats
Źródło: J. Elem. - 2018, vol. 23, no. 2, s. 569-580, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-2296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: iron ; chromium(III) ; magnesium ; deficiency ; overload ; supplementation ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.733
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Jean Diatta, Witold Grzebisz, Jarosław Potarzycki, Agnieszka Andrzejewska
Tytuł: Unprocessed versus processed food - micronutrients dilemma
Tytuł równoległy: Żywność nieprzetworzona a przetworzona - mikroelementowe dylematy
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Rol. - 2017, 120 (nr 623), s. 7-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1897-2098
Polskie słowa kluczowe: mikroelementy ; uprawy podstawowe ; niedobór ; niedożywienie ; biofortyfikacja ; spożycie ; przetwarzanie żywności ; biodostepność ; rozwój zrównoważony
Angielskie słowa kluczowe: micronutrients ; staple crops ; deficiency ; undernutrition ; biofortification ; intakes ; food processing ; bioavailability ; sustainable development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Julita Reguła, Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek
Tytuł: Bioavailability of iron from cereal products enriched with dried shittake mushrooms (Lentinula edodes) as determined by iron regeneration efficacy method in female rats
Źródło: J. Med. Food. - 2010, vol. 13, iss. 5, s. 1189-1194, bibliogr.
p-ISSN: 1096-620X e-ISSN: 1557-7600
Angielskie słowa kluczowe: bioavailability ; cereal products ; deficiency ; iron ; shiitake ; Lentinula edodes ; mushroom
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.461
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP