logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DEEP FRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Bartosz Kulczyński, Natalia Okińczyc, Józef Korczak
Tytuł: Ocena możliwości zastosowania śruty rzepakowej w procesie smażenia zanurzeniowego w aspekcie zmian jakości medium smażalniczego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2016, z. 586, s. 33-43, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; olej rzepakowy ; stabilność tłuszczu ; śruta rzepakowa ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: deep frying ; rapeseed oil ; fat stability ; rapeseed meal ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Changes in phytosterols and their oxidation products during frying of French fries in rapeseed oil
Tytuł równoległy: Zmiany fitosteroli i ich pochodnych utlenionych zachodzące podczas smażenia frytek
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 4, s. 381-387, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: frytki ; smażenie ; olej rzepakowy ; fitosterole ; oksyfitosterole
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; oxyphytosterols ; deep frying ; rapeseed oil ; French fries
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP