logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DAIRY PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Lidia Wadolowska, Natalia Ulewicz, Kamila Sobas, Justyna W. Wuenstel, Malgorzata A. Slowinska, Ewa Niedzwiedzka, Magdalena Czlapka-Matyasik
Tytuł: Dairy-related dietary patterns, dietary calcium, body weight and composition: a study of obesity in Polish mothers and daughters, the MODAF Project
Źródło: Nutrients. - 2018, vol. 10, 1, art. no. 90, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: body fat ; BMI ; calcium ; dairy products ; dietary patterns ; obesity ; waist circumference ; WHtR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Rynek innowacyjnych produktów mlecznych a zachowania młodych mieszkańców gmin wiejskich
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2016, vol. 17, no. 2, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016]
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; produkty mleczne ; mieszkańcy gmin wiejskch ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; dairy products ; residents of rural gminas ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Anna Grygier, Kamila Myszka, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 5, s. 30-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; produkty mleczne ; polienowe kwasy tłuszczowe ; konwertaza aniotensyny
Angielskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; dairy products ; polyunsaturated fatty acids ; angiotensin converting enzyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/12
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 675-684, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko ; przetwory mleczne ; studenci ; preferencje konsumenckie ; płeć ; miejsce pochodzenia ; sytuacja materialna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; sex ; place of origin ; financial situation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania studentów na rynku mleka i produktów mlecznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 6, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleko ; produkty mleczne ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Pawlak
Tytuł: Changes in the EU and global milk and dairy products market in view of multilateral trade liberalisation
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2014, t. 14 (29), z. 4, s. 123-131, bibliogr.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: dairy products ; import ; export ; production ; demand ; prices ; trade liberalisation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2013
Autorzy: Lidia Wadolowska, Kamila Sobas, Justyna W. Szczepanska, Malgorzata A. Slowinska, Magdalena Czlapka-Matyasik, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dairy products, dietary calcium and bone health: possibility of prevention of osteoporosis in women: the Polish experience
Źródło: Nutrients. - 2013, vol. 5, 7, s. 2684-2707, bibliogr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: osteoporoza ; kobiety ; produkty mleczne ; wapń ; gęstość mineralna kośćca
Angielskie słowa kluczowe: BMD ; dairy products ; dietary calcium ; osteoporosis ; women
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.148
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: Interakcje doksycykliny z pożywieniem
Źródło: Farm. Współ. - 2011, t. 4, nr 2, s. 83-84, bibliogr.
p-ISSN: 1899-2293
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: doksycyklina ; produkty mleczne ; interakcje
Angielskie słowa kluczowe: doxycycline ; dairy products ; interactions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/12
Rok: 2011
Autorzy: Barbara Hadryjańska, Justyna Górna
Tytuł: The activities of Wielkopolska companies towards improving the environmental performance of dairy products' manufacturing process
Tytuł równoległy: Działalność wielkopolskich przedsiębiorstw mleczarskich w kierunku poprawy parametrów środowiskowych procesu wytwarzania produktów mleczarskich
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 217, s. 102-111, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Current trends in commodity science : Packaging and product quality. - ISBN 978-83-7417-673-6.
Angielskie słowa kluczowe: dairy products ; proenvironmental activities ; manufacturing process ; environmental protection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski
Tytuł: Intake of calcium contained in milk and dairy products in diets of children and teenagers in Poland in view of other European countries
Tytuł równoległy: Spożycie wapnia zawartego w mleku i jego przetworach w diecie dzieci i młodzieży w Polsce na tle innych krajów Europy
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mleko ; produkty mleczne ; wapń ; spożycie wapnia ; dzieci ; młodzież ; osteoporoza
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; consumption ; calcium intake ; calcium ; diet ; children ; teenagers ; osteoporosis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Aneta Szymańska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ czynników demograficznych na spożycie przetworów mlecznych wśród młodych kobiet studiujących i pracujących
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 813-818, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; produkty mleczne ; młode kobiety ; wiek ; miejsce zamieszkania
Angielskie słowa kluczowe: food preferences ; consumption frequency ; dairy products ; young women ; age ; residence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP