logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DAIRY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: CLA naturalnie występujący w produktach mlecznych - budowa i właściwości funkcjonalne
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 48-49, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; CLA
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; CLA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Metody zwiększania zawartości składników bioaktywnych w mleku
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 50-51
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Procesy membranowe - zastosowanie w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 2, s. 24-25
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: procesy membranowe ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: membrane procesing ; dairy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Anna Dobrzańska
Tytuł: An attempt at the specification of common cleanliness limits for abiotic surfaces in dairy processing plants based on ATP bioluminescence
Źródło: J. Food Saf. Food Qual. - 2016, vol. 67, no. 1, s. 12-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-925X
Polskie słowa kluczowe: ATP ; bioluminescencja ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: bioluminescence ; cleanliness ; ATP ; monitoring ; dairy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.062
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/8
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 62-63
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; hygiene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Tłuszcz mleczny- bogactwo składników odżywczych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 26-27
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Kuprewicz, Marcin Schmidt
Tytuł: Bakteriofagi - narastający problem w przemysle mleczarskim
Źródło: Prz. Mlecz. - 2016, 3, s. 3-9, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bakterie mlekowe ; mleczarnie ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; lactic acis bacteria ; dairy ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2001
Autorzy: Michał Sznajder, Alina Sułkowska
Tytuł: Ewolucja liczby gospodarstw mlecznych w świecie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2001, t. 3, z. 5, s. 37-41, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; gospodarstwa mleczne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; dairy farms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP