logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CURING
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2015
Autorzy: Iwona Chwastowska-Siwecka, Mariusz S. Kubiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Proces peklowania i masowania w przetwórstwie mięsa
Źródło: Technol. Mięsne. - 2015, 4, s. 98-101, il.
Polskie słowa kluczowe: utrwalanie żywności ; mięso ; peklowanie
Angielskie słowa kluczowe: meat preservation ; curing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 1997
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Rafał Kowalski
Tytuł: Ocena wybranych właściwości tekstury mięsa bydlęcego normalnej jakości i DFD poddanego działaniu soli i substancji zmieniających wartość pH
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 3-10, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: DFD bovine meat ; normal bovine meat ; physical properties ; curing ; pH value ; heating ; extensibility of muscle
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP