logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CULTURE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Śmidowicz
Tytuł: Kulturowe uwarunkowania zachowań żywieniowych
Źródło: Kosmetol. Estet. - 2016, vol. 5, 2, s. 163-168, bibliogr.
p-ISSN: 2084-9265
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: zwyczaje żywieniowe ; nawyki żywieniowe ; kultura ; religia ; kuchnia narodowa
Angielskie słowa kluczowe: nutrition customs ; eating habits ; culture ; religion ; national cuisine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Barbara Stachowiak
Tytuł: Astaxanthin synthesis by Xanthophyllomyces dendrorhous DSM 5626 and its astaxanthin overproducing mutants on xylose media under different illumnation
Tytuł równoległy: Synteza astaksantyny przez Xanthophyllomyces dendrorhous DSM 5626 i jego nadprodukujące astaksantynę mutanty na podłożach z ksylozą, przy rożnym natężeniu oświetlenia
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (3), s. 279-288, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: Xanthophyllomyces dendrorhous ; astaksantyna ; karotenoidy ; natężenie oświetlenia ; ksyloza
Angielskie słowa kluczowe: astaxanthin ; culture ; xylose ; illumination ; Xanthophyllomyces dendrorhous
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 1999
Autorzy: Wojciech Lis, Elżbieta Mikołajczak
Tytuł: Przekształcenia własnościowe i zmiany form prawnych podmiotów gospodarczych działających w hotelarstwie, gastronomii, rekreacji, kulturze i edukacji
Źródło: Rocz. Nauk. WSHiG Pozn. - 1999/2000, t. 2, s.37-49, il., bibliogr., streszcz., abstr.
Polskie słowa kluczowe: przekształcenia własnościowe ; metody prywatyzacji ; podmioty gospodarcze ; hotelarstwo ; gastronomia ; rekreacja ; kultura ; edukacja
Angielskie słowa kluczowe: property transformation ; methods of privatization ; economic subjects ; hotel industry ; catering industry ; recreation ; culture ; education
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP