logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CRYSTALLIZATION
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA as a tool for butter authenticity assessment
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 61-68, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; authenticity ; palm oil ; melting ; crystallization ; DSC ; Principal Component Analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Sławomir Borysiak, Kinga Szentner, Henryk Kasprzyk
Tytuł: Crystallization of different polypropylene matrices in the presence of wood fillers
Źródło: Polym. Compos. - 2015, vol. 36, iss. 10, s. 1813-1818, il., bibliogr.
p-ISSN: 0272-8397
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: wood ; Pinus sylvestris ; γ-irradiation ; polypropylene ; crystallization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.004
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wpływ wybranych czynników na dokładność oznaczenia parametrów termodynamicznych tłuszczu kakaowego przy użyciu różnicowej kalorymetrii skaningowej DSC
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 576, s. 173-183, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; topnienie ; krystalizacja ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; dokładność
Angielskie słowa kluczowe: cacao fat ; melting ; crystallization ; DSC ; accuracy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Melting and crystallization DSC profiles of milk fat depending on selected factors
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2013, vol. 113, 1, s. 199-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 października 2013].
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; melting ; crystallization ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.206
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2003
Autorzy: Danuta M. Napierała, Piotr Biskupski, Grazyna B. Plenzler
Tytuł: Observations on the crystallization of glucose from aqueous solution
Tytuł równoległy: Badania kinetyki ewakuacji wody w procesie krystalizacji glukozy
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 357-666, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: glukoza ; krystalizacja ; kinetyka parowania ; mikroskopia optyczna
Angielskie słowa kluczowe: glucose ; crystallization ; evaporation kinetic ; polarization light microscopy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP