logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CROSSBREEDING
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2014
Autorzy: Sebastian Mucha, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic parameters of carcass traits in ducks from a crossbred population
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2014, vol. 14, no. 1, s. 43-53, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masa ciała ; cechy tuszy ; odziedziczalność ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: body weight ; carcass traits ; correlations ; crossbreeding ; heritability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.613
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 102-112, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; polska biała zwisłoucha ; krzyżowanie ras ; żywienie intensywne ; żywienie ekstensywne ; jakość mięsa ; wielka biała polska
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Polish landrace ; crossbreeding ; intense feeding ; extensive feeding ; meat quality ; Polish large white
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: The influence of hot carcass weight on lean meat content, meat quality and its technological usefulness in crossbreds of Danish Landrace with Duroc
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 319-323, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; crossbreeding ; meat quality ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP