logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: COYPU
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2015
Autorzy: Ryszard Cholewa, Dorota Kołodziejczyk, Stanisław Socha
Tytuł: Wpływ różnych poziomów białka w mieszance na wskaźniki odchowu nutrii
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2015, vol. 33, 4, s. 49-55, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2018].
Polskie słowa kluczowe: nutria ; żywienie zwierząt ; poziom białka ; odchów zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; feeding ; protein in ration ; results of breeding
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/11
Rok: 2015
Autorzy: Ryszard Cholewa, Dorothea Beutling, Jolanta Budzyk, Marian Pietrzak, Stanisław Walorczyk
Tytuł: Persistent organochlorine pesticides in internal organs of coypu, Myocastor coypus
Źródło: J. Environ. Sci. Health Part B-Pestic. Contam. Agric. Wastes. - 2015, vol. 50, iss. 8, s. 590-594, il., bibliogr.
p-ISSN: 0360-1234 e-ISSN: 1532-4109
Angielskie słowa kluczowe: organochlorine pesticides ; coypu ; Myocastor coypus ; gas chromatography ; tandem mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.247
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/11
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Cholewa, Dorothea Beutling, Mirosław Mleczek, Gisela Arndt
Tytuł: Mineral content in leg muscle and liver of coypu (Myocastor coypus L.)
Tytuł równoległy: Zawartość składników mineralnych w udźcu i w wątrobie nutrii (Myocastor coypus)
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 7-14, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: nutria ; udziec ; wątroba ; zawartość składników mineralnych
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; leg muscle ; liver ; mineral content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/11
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Cholewa, Marian Pietrzak
Tytuł: Związki (korelacje) między cechami mięsa nutrii
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 205-208, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: nutria ; mięso ; korelacje między cechami
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat ; correlation between features
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/11
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Cholewa, Marian Pietrzak
Tytuł: The correlations between meat features of nutria
Tytuł równoległy: Związki (korelacje) między cechami mięsa nutrii
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 192-193
Polskie słowa kluczowe: nutria ; mięso nutrii ; cechy użytkowe ; korelacja cech
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat ; correlation between features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Cholewa, Dorothea Beutling, Mirosław Mleczek, Gisela Arndt
Tytuł: Mineral content in meat of coypu
Tytuł równoległy: Zawartość składników mineralnych w mięsie nutrii
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 178-179
Polskie słowa kluczowe: nutria ; mięso nutrii ; składniki mineralne
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat ; mineral content
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Cholewa, Kinga Pawliczak-Maj, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetic and environment effects on body weight and fur hight in nutria (Myocastor coypus L.)
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 2, art. 24, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue2/art-24.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Animal Husbandry.
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; nutria ; wzrost zwierząt ; okrywa włosowa ; czynniki genetyczne ; czynniki środowiskowe
Angielskie słowa kluczowe: genetic effects ; coypu ; body weight ; fur
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/11
Rok: 2006
Autorzy: Mirosława Kulawik, Hieronim Frąckowiak
Tytuł: Błona śluzowa na powierzchni dolnej wierzchołka i na powierzchniach bocznych trzonu języka u nutrii (Myocastor coypus) Molina, 1782
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 2006, 57 (382), s. 73-79, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: anatomia zwierząt ; nutria ; Myocastor coypus ; język ; błona śluzowa
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; Myocastor coypus ; tongue ; tunica mucosa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Daniela Frontczak
Tytuł: Wpływ dodatków mineralno-witaminowych na jakość skór i okrywy włosowej u nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 3-7, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; feed supplements ; skin quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Krzysztof Miarka, Sławomir Nowicki
Tytuł: Wpływ dodatku pasz pochodzenia zwierzęcego na niektóre cechy surowych skór nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 15-21, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: nutria ; skóry nutrii ; jakość ; czynniki żywieniowe ; pasze pochodzenia zwierzęcego ; mączka mięsno-kostna ; mączka rybna
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat and fish meal ; skin quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Sławomir Nowicki
Tytuł: Wpływ preparatów mlekozastępczych na wybrane wskaźniki analizy rzeźnej nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 23-31, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: nutria ; wartość rzeźna ; mięso nutrii ; jakość ; czynniki żywieniowe ; preparaty mlekozastępcze
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; milk substitute preparations ; slaughter analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP