logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CORN EXTRUDATES
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Natalia Poliszko, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Piotr Kubiak, Stefan Poliszko
Tytuł: The effect of pumpkin flour on quality and acoustic properties of extruded corn snacks
Źródło: J. Consum. Protect. Food Saf. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 121-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-5751 e-ISSN: 1661-5867
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: corn extrudates ; pumpkin ; extrusion ; acoustic emission ; texture ; minerals ; potential renal acid load
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Hanna Paschke
Tytuł: Wpływ wilgotności mieszanek na właściwości i teksturę eksrudatów kukurydzianych wzbogaconych w wytłoki lniane
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2017, t. 72, nr 4, s. 14-24, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki liniane ; ekstrudaty kukurydziane ; ekstruzja ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: flaxseed by-product ; corn extrudates ; extrusion ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Effect of brewer's spent grain addition on properties of corn extrudates with an increased dietary fibre content
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, no. 1, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: brewer's spent grain ; corn extrudates ; extrusion-cooking ; neutral detergent fibre
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP